Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

3. ETAP ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

3. ETAP ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesi Belediyesi tarafından pazaryerinde sürdürülen yerinde rehabilitasyon çalışmaları kapsamında 3. etap çalışmaları baÅŸladığı bildirildi.


Basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, pazaryeri esnafıyla belediyede bir araya gelerek pazaryeri dükkanlarının rehabilitasyonunu içine alan çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu. Uysal, toplantıda yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Göreve geldiÄŸimizde bir mahkeme kararıyla karşılaÅŸtık. Biz esnafımızı düşünerek kimseyi yerinden etmedik, kimseyi rahatsız etmeden en zor iÅŸ olan yerinde rehabilitasyon çalışmalarına baÅŸladık. 1. etap çalışmalarının ardından 2. etap çalışmaları kapsamında köylü pazarı, meyve-sebze satış yerlerini yeniledik. Artık son aÅŸamada, beton zemini döküldükten sonra bu çalışmamızda bitecek. Åžimdi pazaryerindeki dükkanlarımızı da içine alan 3. etap çalışmalara baÅŸlıyoruz. Bu çalışmamızda dükkanların çatı deÄŸiÅŸimi, çekmelerin düzeltilmesi, tek tip tente ve zemin deÄŸiÅŸimi olmak üzere yapacağımız çalışmaları hep birlikte el ele gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Hep ÅŸunu söyledik, amacımız esnafımızı maÄŸdur etmeden Kdz.EreÄŸli’ye yakışan bir pazaryeri oluÅŸturmak. Cumartesi ve Pazar günleri dahil, 7 gün boyunca geç saatlere kadar cıvıl cıvıl, insanların gönül rahatlığıyla alışveriÅŸlerini yapabileceÄŸi, yaÅŸayan, canlı bir mekan oluÅŸturmak. Çalışmalarımızın başından itibaren gösterdiÄŸiniz sabır için sizlere ayrıca teÅŸekkür ediyorum.”

Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Esra Alpago, Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, Pazarcılar Odası BaÅŸkanı Fehmi TaÅŸkın ile Manavlar ve Bakkallar Odası BaÅŸkanı Aydın UÄŸuz’un da katıldığı toplantıda, pazar yeri esnafı istek ve taleplerini BaÅŸkan Uysal’a ilettiler.

Neler yapılmıştı…
Pazar yerinde 1. etap yerinde rehabilitasyon çalışmaları kapsamında yeni tuvalet, bay ve bayan mescitleri, bebek emzirme ve alt değiştirme odalarının yapılarak hizmete girmesi ile Şehit Rıdvan Caddesi üzerinde bulunan dükkanlardaki çıkmaların yıkımı, bu kapsamdaki yaya yolu ve trafik düzenlemesi çalışmaları gerçekleştirildi. 2. etap rehabilitasyon çalışmaları kapsamında ise köylü pazarı ve meyve - sebze satış yerleri yenilendi.
3. etap rehabilitasyon çalışmaları kapsamında ise mevcut dükkanların çatı değişimi, çıkmaların çekilmesi, tek tip tente ve zemin değişimi ile ışıklandırma çalışmaları yapılarak pazar yeri modern bir görünüme kavuşturulacak.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo