Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz Ereğli Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde ilçedeki engelli bireyler ve ailelerinin katıldığı dayanışma yemeği düzenledi.
Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleÅŸtirilen programa Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı TuÄŸamiral Cemal Özden YazıcıoÄŸlu, CHP Kdz.EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Sevdekar Aras, Kdz.EreÄŸli Engelliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°smail Åžentürk, Rehabilitasyon Merkezlerinin Yöneticileri, eÄŸitmenleri ve öğrencileri ile ilçede yaÅŸayan çok sayıda engelli vatandaÅŸ ve aileleri katıldı.

UYSAL, “BÄ°RLÄ°KTE BÃœYÃœK BÄ°R AÄ°LEYÄ°Z”
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Yaradılanı Yaradan’dan ötürü severiz. Engelli vatandaÅŸlarımızı engelline bakmadan, hepimizin sevmesi lazım. Bizler Kdz. EreÄŸli belediyesi olarak engelli ailelerinin sorunlarını biliyoruz. Onlar toplumda biz varız mesajı veriyorlar. Bizler de onlara ÅŸu sözü veriyoruz; hayatlarını kolaylaÅŸtırmak için nelere ihtiyacı varsa onları yerine getirmek için biz ahdettik. HekimliÄŸimden de dolayı hümanist bir meslek sahibim, hekimlik insan sevgisi olmadan yapılmayan belki de dünyanın tek mesleÄŸidir. Bu yüzden bizler bugüne kadar yaptıklarımızı yeterli olarak bulmuyoruz. Hedef engellilerin EreÄŸli’de olimpiyatlarını yapmak, engelli bir vatandaşımıza bakan bir aile büyüğü rahatsız olduÄŸu zaman ya da ÅŸehir dışına çıkmak zorunda olduÄŸu zaman teslim edeceÄŸi bir kamu yeri olmalı. O da belediyenin yapacağı yerlerden birisi olmalı. Bizler beraber birlikte büyük bir aileyiz diyoruz. Önümüzdeki seçimlerden sonra ben olurum baÅŸkası olur; bir engellilere bir bütçe ayıracağız, iki Rehabilitasyon Merkezleri ile ilgilenen bir belediye meclis üyesi olacak. Sizleri çok seviyorum. Hayatınızı kolaylaÅŸtırmak için ömür boyu tam kapasiteyle çalışmalara devam edeceÄŸim.”
Uysal ayrıca, ilçede baÅŸarılı bir ÅŸekilde faaliyetlerini sürdüren Fiziksel Engelliler DerneÄŸi ve Rehabilitasyon Merkezleri’nin yöneticilerini de tebrik etti ve teÅŸekkürlerini sundu.

ÅžENTÃœRK, ÇOK “ANLA”MLI SÖZLER
Fiziksel Engelliler Derneği İsmail Şentürk de şunları kaydetti:
“Sizlerden ve toplumdan sadece ÅŸunu istiyoruz; anlamak kendini karşındakinin yerine koymaktır. Biz engelliler olarak sizlerin asla görmemenizi, duymamanızı, yürüyememenizi ya da anlayamamanızı istemiyoruz. Görün, duyun, anlayın, koÅŸun, yürüyün ama koÅŸamayan, yürüyemeyen, duyamayan, göremeyen insanları lütfen anlayın. O insanların hayatı zaten zor, sizler de daha fazla zorlaÅŸtırmayın. Elinde imkanı olan insan varsa, engelliler için bir tuÄŸla üstüne tuÄŸla koyabiliyorsa imtina etmesin bunu yapsın. Bu etkinliÄŸin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
KonuÅŸmaların ardından yenilen yemek eÅŸliÄŸinde Belediye tarafından hazırlatılan ve EreÄŸli’nin kültürel deÄŸerlerini anlatan sinevizyon gösterimi izlendi.
Program daha sonra eÄŸlence etkinlikleri ile devam etti.

 

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo