13 o C Kdz. Ereğli

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

Gündem 7 yıl 4 ay 27 gün 6 saat 44 dakika önce 1877

Haberi Paylaşın

Ereğli’de Fizyotem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nce düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinliğine Özdemir Park ev sahipliği yaptı. ’Engelleri asmak için el ele’ adı verilen etkinlik, Özdemir Park AVM’nin zemin katında düzenlendi.

Fizyotem Kurum Müdürü Burak Bahadır açılış konuşmasında, engeli bireylere acıma duygusu ile yaklaşılmasının doğru bir tutum olmadığını söyledi. Bahadır, “Engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının, engellileri de kapsayarak tam ve ölçülü şekilde sağlanması amacıyla 3 Aralık, Dünya engeliler günü olarak kabul edilmiştir. Engelli bireylerin yaşadığı sorunlar, sadece kendilerine değil aileleri, çevresi ve toplumu yani hepimizin sorunudur. Engellilerin normal bir hayat sürmesi, toplumsal duyarlılık ile mümkündür. Engeli vatandaşlara, acıma duygusu ile yaklaşmak yerine kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesi hayati önem taşır.” ifadelerini kullandı.
Bahadır, etkinlik için kapılarını açan Özdemir Park yönetimi adına Burcu Aslan’a teşekkür etti.

OKUMA BAYRAMI… YARIŞMALAR… ŞİİRLER…

Etkilikte, kas rahatsızlığı hastası Ali Yılmaz, yaşadığı zorlukları anlatan yazısını okuduğunda, en büyük destekçisi olduğunu belirttiği annesine teşekkür etti. Küçük yaşta geçirdiği beyin felci nedeniyle konuşmakta güçlük çeken ’Serebral Parsi’ hastası Yasin Çiçek’in yazdığı şiir, ablası Esra Çiçek tarafından okudu. Bu sırada, AVM’da duygu dolu anlar yaşandı.
Okumayı henüz öğrenen minik Sümeyye Aktuğu’un okuduğu şiir ise dinleyenden alkış aldı. Etkinlik, mini konser dinletisi ile son buldu.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 14 saat 25 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 15 saat 37 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 9 saat 42 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 9 saat 16 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 6 saat 55 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 3 saat 31 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 13 saat 59 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
8 saat 6 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 7 saat 47 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !