13 o C Kdz. Ereğli

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

Gündem 7 yıl 6 ay 7 gün 12 dakika önce 8427

Haberi Paylaşın

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Çaturoğlu, mesajında, milletin yeniden doğuşuyla kurulan cumhuriyetin kuruluşunun 93. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Temellerinde kadim bir tarih ve zengin medeniyet olan ülkenin bugün hızlı bir değişim ve dönüşüme şahit olduğunu ifade eden Çaturoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemiz gün geçtikçe iktisadi, siyasal ve kültürel anlamda da gelişmektedir. Ekonomik, siyasi ve sosyal alanda yaptığımız hamlelerle bugün Türkiye’miz muasır medeniyetler seviyesine daha da yaklaşmıştır. Bu gelişimin aynı azim ve kararlılıkla devam etmesi, koyulan hedeflerin yerine getirilmesi oldukça önem arz etmektedir. 15 Temmuz darbe girişimiyle ülkemizin her alanda gelişmesine darbe vurulmak istenmiş, ancak milletimizin ortaya koyduğu irade tüm oyunları bozmuştur. Bu düşüncelerle, halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde taht kuran bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla yad ediyorum."

********************

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. İşte o mesaj;

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Cumhuriyet; tarih boyunca esaret zinciri vurulamamış milletimizin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde büyük bir kahramanlıkla yapılan Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ile kurulmuştur.

Cumhuriyet; her türlü imkansızlıklar ve yokluklar içinde, varoluş mücadelesi veren bir milletin azminin, inancının, birlik ve beraberliğinin ne kadar büyük güç olduğunun ve karşısında hiçbir gücün duramayacağının bütün dünyaya ilanıdır.

Cumhuriyet; demokrasidir, çağdaşlaşmadır, aydınlıktır, ilericiliktir, laikliktir, kadın erkek eşitliğidir, bağımsızlıktır. Cumhuriyetimizin ilanı ile Atatürk’ün “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözü uygulamaya konulmuş ve egemenliğin tek sahibi millet olmuştur.

Bu gün diktatörlük heveslilerinin ve saltanat yanlılarının tehdidi altındaki, kutlanması dahi yasaklanmaya çalışılan Cumhuriyetimizin kuruluşunu büyük bir coşku ve gurur ile kutlamaya devam edeceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Benim naçiz vücudum elbet toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır" dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır.

Şunun özellikle bilinmesini isteriz; Türkiye’yi 93 yıl öncesine geri götürmeye çalışan diktatörlük ve saltanat heveslisi gericiler, hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günü ve Cumhuriyetimize bütün gücümüzle sahip çıkma günüdür.

Cumhuriyetimizin ilanının 93. yılında, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ,vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi büyük bir saygı, rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

********************

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yağız, mesajında, Kurtuluş Savaşı’nda kadın, erkek ve çocuğuyla gösterilen büyük gayret ve fedakarlıklarla elde edilyen cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazileri rahmet ve saygıyla andığını ifade etti.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer de 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetin 93. kuruluş yıl dönümü coşkusunu ve heyecanını bu yıl daha farklı yaşadıklarını belirtti.

Özer, şunları kaydetti:

"Millet olarak ikinci kurtuluş mücadelesini verdiğimiz 15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı darbe girişiminin ardından milletimizin gösterdiği irade Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar sağlam temeller üzerine kurulduğunu bir kez daha göstermiştir. Milletimizin şanlı mazisi, en zor şartlarda dahi dimdik ayakta kalabileceğini gösteren, yarınlarımız için bize güç veren, geleceğe düşeceğimiz notlar için çok önemlidir. Kahramanlık destanlarının yazıldığı ülkemizi, muasır medeniyetlerin ötesine taşımak ve çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek bizlerin görevidir. Daha güçlü, daha huzurlu Türkiye’yi el birliğiyle inşa edebilmek için bizlere düşen en önemli görev, cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, tüm bunların sağlanması için fedakarlıkta bulunmaktır. Bu duygularla, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümünü kutluyorum."

********************

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Demirci, mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak yaktığı meşalenin ateşinin, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanıyla geleceği aydınlatmaya başladığını belirtti.

TBMM’nin tam bağımsızlığının pekiştiği ve devletin yönetim biçiminin belirlendiği tarihin 29 Ekim 1923 tarihi olduğunu ifade eden Demirci, şunları kaydetti:

"Bu tarih, ardından yapılan devrimlerle Anadolu’nun aydınlanma ışığının yakıldığı tarihtir. Kurtuluş Savaşı ile birlikte Zonguldak Kömür Havzası’na büyük ilgi gösteren ve havzadaki yabancı şirketleri denetim altına alan ve 1921’de 151 Sayılı Ereğli Havza-i Fahmiyesi Maden Amelesi’nin Hukukuna Müteallik Kanun ile maden işçisinin haklarını teminatı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, Ankara’nın başkent yapılmasının ardından 14 Mayıs 1924’te Zonguldak’ı il yapmışlardır. Böylece Zonguldak, bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetin ilanı ile öne çıkan illerimizden biri olmuştur. Bugün ülkemizin taş kömürüne olan ihtiyacı yıllık 30 milyon tondur. Her yıl milyarlarca dolarımızı taş kömürü ithalatı için dışarıya akıtıyoruz. Tam bağımsızlığımızın simgesi Cumhuriyetimizi yaratan ve yaşatan kurumlarımıza sahip çıkmak hepimizin görevidir."

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 15 saat 58 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 3 saat 59 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 26 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 23 saat 27 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 5 saat 20 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 18 saat 34 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 14 saat 4 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 2 saat 53 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
6 gün 4 saat 4 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !
5 gün 2 saat 44 dakika önce BAYGINLIK GEÇİRDİ !