Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

260 yıllık "Tarihi Kadınlar Pazarı" TARİH OLUYOR!!!

260 yıllık "Tarihi Kadınlar Pazarı" TARİH OLUYOR!!!

260 yıllık


Zonguldak ili Alaplı ilçesinde yaklaşık 260 yıllık geçmişe sahip olan ‘Kadınlar Pazarı’ geleneği tükenmek üzere. Birkaç pazarcı kadın bu geleneği yaşatmaya çalışıyor.
Edinilen bilgiye göre, her gün sabahın erken saatlerinde pazara gelerek 40 yıllık tezgahını açan ve geçimini buradan sağlayan 70 yaşındaki Emine Akgün, gazetecilere konuşmasında pazarın eski tadının kalmadığını, eskiden her şeyin daha güzel olduğunu söyledi. Eşinin 20 sene önce vefat ettiğini, o günden beri oğluyla beraber çalıştıklarını anlatan Akgün, eski zamanlarda yapılan pazarcılık çok iyi geçtiğini ve şimdi gerekli ilgiyi görmediğini de belirterek, “burada organik tarım ürünleri satılıyor. Bu çalışma Alaplı’daki ekonomik ve sosyal hareketliliği bir türlü artıramadı" dedi.
İlçede ekonomik hayatın canlanması amacıyla belediye tarafından desteklenerek yerel ürünlerin satışının teşvik edildiği köylü pazarına ilgi olmadığı belirtiliyor. Bir zamanlar çevre il ve ilçelerden de gelen vatandaşların rağbet ettiği pazarın gözden düştüğü ifade ediliyor.
Organik yolla küçük üretim yapan vatandaşların ise yetiştirdiği domates, biber, patlıcan, yeşillik gibi ürünler, pazarda alıcılarını bekliyor.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
üzgün5
hayran1
şaşkın1
kızgın1
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo