Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

25 hektarlık orman kül oldu

25 hektarlık  orman kül oldu

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Kastamonu’nun Araç ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, 6 adet yangın söndürme helikopterin çalışması sonrasında kontrol altına alınabildi. Ä°lk belirlemelere göre yaklaşık 25 hektarlık bir orman arazisi zarar gördü. 
Edinilen bilgiye göre, ilçeyee bağlı Tavşanlı ve Çavuş köylerinde henüz belirlenemeyen nedenle dün akşamüzeri ormanlık alanda yangın başladı. Yangın, kısar sürede büyüdü. Köylülerin ihbarı sonrasında olay yerine gelen Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arozözler ve itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.
YerleÅŸim yerlerine kadar ilerleyen yangın, köylülerinde yardımıyla söndürüldü. Ä°ki adet helikopterin de katıldığı yangın söndürme çalışmalarında havanın kararmasıyla birlikte ormanlık alanda yangın gece boyunca devam etti. 
Sabahın ilk saatlerinden itibaren Orman Genel Müdürlüğünden gönderilen 6 adet helikopter ile yangına müdahale edildi. Tamamen kontrol altına alınan yangında soÄŸutma çalışmaları devam ederken, yerleÅŸim yerlerini de tehdit eden herhangi olumsuz bir olayın olmadığı öğrenildi. 
Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 25 hektarlık bir orman arazisinin zarar gördüğü belirtildi. SoÄŸutma çalışmalarıyla birlikte zarar tespit çalışmalarının da halen devam ettiÄŸi öğrenildi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo