Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.


Ä°lk tören saat 09.00’da Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Milli EÄŸitim Müdürü Numan Korkmaz’ın Atatürk anıtına çelenk koydu. Ardından saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı söylendi.
Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan diÄŸer bir kutlama programı saat 10.00’da Erdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleÅŸtirildi.

Madenoğlu: Toplumun mimarları
EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, törende konuÅŸmasında, eÄŸitime gönül veren insanların tarihin her döneminde en deÄŸerli kiÅŸiler olarak görüldüğünü söyledi. Toplumu mimarının öğretmenler olduÄŸunu anlatan MadenoÄŸlu, “ülkemizin dünyanın hatırı sayılır ülkeleri arasında yer alabilmesi; Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün deyiÅŸiyle çaÄŸdaÅŸ uygarlık, muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmesi siz deÄŸerli öğretmenlerimizin insanlarımızı iyi bir ÅŸekilde yetiÅŸtirmesine baÄŸlıdır” dedi.

Korkmaz: Taviz yok
Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Numan Korkmaz ise günün anlam ve önemini belirten konuÅŸmasında, çocukları en güzel ÅŸekilde geleceÄŸe hazırlamaktan asla taviz vermeyeceklerini ifade ederek şöyle dedi: “Başöğretmen Atatürk’ün aydınlattığı yolda bugün on binlerce öğretmen yürümekte ve bu meÅŸaleyi elden ele, gönülden gönüle yeni nesillere taşımaktadırlar. Her mesleÄŸin araç gereci, kaynağı ve uygulama sahası vardır. Her meslek erbabı elindeki kaynak ve araç gereçlerle ortaya çeÅŸitli ürünler koyar. Bizim mesleÄŸin kaynağı da, araç gereci de ilmimiz; bu ilmin ortaya çıkardığı ürünler ise her anlamda iyi yetiÅŸmiÅŸ öğrencilerimizdir. Çocuklarımızı en güzel ÅŸekilde geleceÄŸe hazırlamanın mücadelesinden asla taviz vermemeliyiz. Onlar bize milletimizin emanetidirler.”
Konuşmalardan sonra ise aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi ve aday öğretmenler adına Elif Cesur bir konuşma yaptı. Programda ayrıca emekli öğretmenlere de Kaymakam Madenoğlu tarafından şeref belgesi ve plaket verildi.
Program, Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinin hazırladığı halk oyunları gösterisi, ve müzik dinletisinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo