Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

30 işçinin öldüğü maden faciası

30 işçinin öldüğü maden faciası

Zonguldak`ta 30 işçinin öldüğü maden faciasının 9. yıl dönümü


Zonguldak'ta 17 Mayıs 2010 günü meydana gelen maden faciasında ölen 30 maden işçisi, dualarla anıldı. 
Edinilen bilgiye göre, Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'ne baÄŸlı maden ocağında yerin -540 metre altında meydana gelen grizu patlamasında, kurumda galeri sürme iÅŸini gerçekleÅŸtiren Yapı-Tek firmasında çalışan, 2'si mühendis toplam 30 işçi yaÅŸamını yitirdi. 
YaÅŸanan facianın ardından her yıl olduÄŸu gibi bu yıldönümünde de ölen işçiler için anma töreni düzenlendi. Gece vardiyasından çıkan ve gündüz vardiyasında madene girecek olan işçilerin de katıldığı tören saat 07.30’da madenin önünde gerçekleÅŸtirildi. 
Anma programına TTK Genel Müdür Yardımcısı Ä°smail Güner, GMÄ°S Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak, GMÄ°S Genel TeÅŸkilatlandırma ve EÄŸitim Sekreteri Tayfun Demir, Devrek Belediye BaÅŸkanı Çetin Bozkurt, ÇatalaÄŸzı Belediye BaÅŸkanı Ahmet Akgün de katıldı.Kur’an-ı Kerim’in okunmasının ardından yapılan dualarla sona eren programda maden işçilerine mevlit ÅŸekeri ikram edildi. 
Anma töreninde konuÅŸan GMÄ°S Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak, maden ocaklarında taÅŸeronlaÅŸmaya en başından karşı olduklarını ifade ederek, "Hatırlarsanız biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak 2004-2005 yıllarından bu yana taÅŸeron sisteminin yer altında uygulanmayacağını defalarca hatırlattığımız, gerekli mercileri uyardığımız halde maalesef yeraltında taÅŸeron sistemi uygulamasına geçilmiÅŸti. Bu uygulamanın ne kadar yanlış olduÄŸu ödediÄŸimiz acı bedeller sonucunda ispatlandı. Ancak arkadaÅŸlarımızı kaybettikten sonra Kozlu'da 8 arkadaşımızı kaybettik. Bu sistemin yanlışlığından vazgeçildi. Zonguldak'ta vazgeçildi. Soma'da, Ermenek'te kaybettiÄŸimiz canların ardından tüm Türkiye'de çıkartılan kanunlarla yeraltında taÅŸeron sisteminin uygulanamayacağı bir kez daha ispatlanmış oldu. Ben buradan bir kez daha baÅŸta tam 9 yıl önce burada kaybettiÄŸimiz 30 kardeÅŸimizle birlikte madende hayatını kaybetmiÅŸ tüm ÅŸehitlerimizi bir kez daha rahmetle minnetle şükranla anıyorum" dedi. 
Gündüz vardiyasında iÅŸe gidecek olan madenciler anma töreninin ardından madenin yolunu tuttu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo