Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

17 KULÜBE 375 BİN TL DESTEK

17 KULÃœBE 375 BÄ°N TL DESTEK

Kdz.Ereğli Belediyesi 17 kulübe 375 bin TL nakdi yardımda bulundu


Kdz. EreÄŸli Belediye ve Belediyespor Kulüp BaÅŸkanı Halil Posbıyık, kentteki amatör spor kulüplerinin baÅŸkan ve yöneticileriyle bir araya gelerek 17 kulübe 375 bin TL nakdi yardımda bulundu. Erdemir’in özelleÅŸtikten sonra kulüpleri kapatmasıyla EreÄŸli gençliÄŸinin ortada kaldığını belirten BaÅŸkan Posbıyık; “Gençlerimize biz sahip çıkıyoruz. Belediyespor bünyesinde 12 branÅŸ kurarak bin sporcumuzu destekliyoruz. EreÄŸli’den ilk 500’e giren 3 firma EreÄŸli gençliÄŸine tek kuruÅŸ harcamıyor. EreÄŸli’nin sporcu alt yapısı çok iyi olmasına raÄŸmen devlet imkanları en geride ilçeyiz. Bugün amatör sporun yükünü çeken kulüp baÅŸkanları ve yönetimine destek için 17 kulübümüze 375 bin TL nakdi yardımda bulunuyoruz” dedi. ASKF BaÅŸkanı Kemal Demir, BaÅŸkan Posbıyık’a amatör spor kulüpleri adına teÅŸekkür etti.

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, kentteki amatör spor kulüplerinin baÅŸkan ve yöneticileri ile ASKF yönetimiyle ‘Amatör Spor Kulüplerine destek’ kahvaltısında bir araya geldi.

Halk Kafe’de düzenlenen programa ASKF BaÅŸkanı Kemal Demir, Tertip komitesi BaÅŸkanı Metin Malkoç, yöneticiler, belediye baÅŸkan yardımcıları, belediyespor yönetimi ve teknik direktörler ile kentteki basın mensupları katıldı.

DEMÄ°R: AMATÖR SPORA DESTEKLERÄ° İÇİN BAÅžKAN HALÄ°L POSBIYIK’A TEÅžEKKÃœR EDÄ°YORUZ

Amatör Spor kulüpleri Federasyonu (ASKF) BaÅŸkanı Kemal Demir, yaptığı konuÅŸmada amatör spora her zaman destekte bulunan Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık’a teÅŸekkür etti.

Demir açıklamasında; “Sevgi, Barış, Dostluk ilçemiz olan Kdz. EreÄŸli’nin belediye baÅŸkanı, aynı zamanda abim Halil Posbıyık’a bugün bizi bir araya getirdiÄŸi için teÅŸekkür ediyorum. Çok sevdiÄŸim bir laf vardır, ‘karşınızdaki size verdiÄŸi deÄŸer kadar sizde ona deÄŸer verin’. Amatör spor kulüpleri olarak gerçekten zor bir süreçten geçtiÄŸimiz bugünlerde ve her zaman bizim yanımızda olan Halil Posbıyık’a teÅŸekkür ediyorum. Amatör spor kulüplerinin bir kez daha bugün alkışını hak etmiÅŸtir. Türk insanının kanında ve geninde olan cesaret, atak ve hızlı bir kiÅŸiliÄŸi olduÄŸu için... İçimdeki çok ÅŸeyleri söylemek isterim ama belki siyasi olarak düşünülür onun için söylemiyorum. Benim amacım olan tek ÅŸey. Bize verilen deÄŸerin karşılıksız kalmayacağını her kesin bilmesini istiyorum. Ä°yi ki varsınız baÅŸkanım, ekibinizle teÅŸekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN POSBIYIK: SPOR ALT YAPISI EN FAKİR İLÇEYİZ

Başkan Halil Posbıyık, programda yaptığı konuşmada her yıl olduğu gibi amatör spora destek vermeyi sürdürdüklerini söyledi. 17 amatör sphor kulübüne 375 bin TL nakdi destekte bulunduklarını belirten Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Amatör Spor Kulüplerine yardım kahvaltısında bir arada olmaktan mutluyum. EreÄŸli’de çok deÄŸerli gençler var. Hem futbol, basketbol, voleybol, paravolley, yelken, boks, vücut geliÅŸtirme, bilek güreÅŸi ve hentbol gibi bir çok branÅŸta deÄŸerli sporcularımız var. Zaman zaman bazı kulüplerden gençlerimize teklifler geliyor ve gidiyorlar. EreÄŸli’de kaynak zengin. Futbolcular belli bir noktaya geldikten sonra hocalık yapıyor onun için çok deÄŸerli hocalarımız. Alt yapıda çok deÄŸerli spor8cularımız ve hocalarımız var. Bir çok yerde Zonguldak’ı EreÄŸli temsil ediyor. Birincilikleri EreÄŸli kazandığı için bir çok yerde biz temsil ediyoruz EreÄŸli olarak. Ancak spor alt yapısı olarak ta en fakir ilçe EreÄŸli. Bir belediye baÅŸkanı olarak bunu söylemek bana zor geliyor ama maalesef bazı gerçekleri söylemek lazım.

-Ä°LK 500’E GÄ°REN 3 FABRÄ°KA TEK KURUÅž HARCAMIYOR-

Spor, kulüp baÅŸkanlarının, yöneticilerinin, çoluk çocuÄŸu için, ailesi için kazandığı paraları yeterki gençler yetiÅŸsin, kötü alışkanlıklara yönelmesin diye cebinden ödedikleri paralarla yönetiliyor. EreÄŸ böyle deÄŸerli baÅŸkanlar olmasa, yöneticiler olmasa bir adım atmak dahi çok zor. Bu durum Kdz. EreÄŸli’nin kaderi olmaması gerekir. Çünkü en geliÅŸmiÅŸ, en zengin bir yerinde yaşıyor bu halk. EreÄŸli’nin Türkiye’de ilk 500 sıralamasına giren 3 tane fabrikası var. Türkiye’nin devleri, kralları. Her türlü parayı harcayan, Urfa’ya, Adıyaman’a okullar yapan ama bu ülkenin geliÅŸmesi için ilk defa saÄŸlam bir gençlik lazım. EÄŸitimli, sportif gençlere, kızlara erkeklere ihtiyaç var. Nedense bu es geçiliyor, görülmüyor. BahsettiÄŸim bu 3 kuruluÅŸ spora bir tek lira dahi, mübala etmiyorum 10 lira dahi vermiyorlar.

-EREĞLİ GENÇLİĞİNE BİZ SAHİP ÇIKIYORUZ-

Erdemir eskiden özelleÅŸmeden, OYAK’ın eline geçmeden bu sportif faaliyetleri yaparndı. Hatta Türkiye’nin en ÅŸanslı ilçelerinden biriydik, Basketbol’da, Voleybol’ta 1. Ligde Fenerbahçeyi, Galatasaray’ı, BeÅŸiktaÅŸ’ı  bütün ülkenin takımları buraya gelirdi ve büyük bir keyif alırdık. Spor görüşümüzü geliÅŸtirirdik. Ne zaman özelleÅŸti, (O zamanlar özelleÅŸtirmeye hayır eylemleri yaptım, bize katılmayanlar oldu) o zaman bütün kulüpleri kapattı, sporcular ortada kaldı. Bende o sıralar Belediye baÅŸkanıydım. Sessiz kalamazdım ve arkadaÅŸlarımla konuÅŸtum ‘Bu gençlerin kötü yola gitmemesi lazım, kötü alışkanlıklar kazanmasın’ diye elimizden geldiÄŸince yardımcı olalım dedik ve var olan Kdz. EreÄŸli Belediyespor kulübüne 12 tane branÅŸ ilave ettik. Åžuanda bin tane sporcu var bizde.  Karadenizin en büyük kulübü Karadeniz EreÄŸli Belediyespor Kulübü. Sadece futbol kulübü deÄŸil yani. Paravolleyde Avrupa ÅŸampiyonluklarına katılıyor. Engelli yelkende dünya ÅŸampiyonluklarına katılanlar var. Bu memleketin çocukları bunlar. Futbolda flaÅŸ sporcular yetiÅŸiyor ama imkan veremiyoruz onlara. Ãœlkenin durumu ortada, fiyatlar uçtu gitti. Bu sene belediyespor’a aldığımız kadın ve erkek sporcuların fiyatları uçtu, hara yetiÅŸtiremiyoruz. Dilenci olduk. Çok deÄŸerli yönetim kurulu üyelerimiz var, onların büyük fedakarlıklarıyla götürüyoruz.

-DEVLET Ä°MKANLARI EN GERÄ°DE-

 Amatör spor kulüplerinde baÅŸkanların, teknik direktörlerin, yöneticilerin ceplerinden yaptıkları yardımları biliyorum. Peki kültürel, solsyal her alanda en iyi yetiÅŸmiÅŸ gençlerinin bulunduÄŸu Kdz. EreÄŸli’de devlet imkanları nedir? En geride. Çok şükür yüzme havuzumuz yapılıyor. DiÄŸer ilçelerde 10 sene evvel yapıldı.  Beyçayırı satadı makam odamın yanında. Sabahtan akÅŸama kadar gençlerin durumlarını görüyorum. Bazen akÅŸam 8’de antrenman yapıyorlar. ASKF, antrenman için yer isteyen kulüplere yer bulamıyor, çünkü stad yok. Beyçayırı stadı bazen 4, bazen 6’ya bölünüp kulüpler öyle antrenman yapıyor.  1 tane stad var. Gidin bütün ilçelere. Hepsinde 2-3 tane stad var.  Devlet tenis kortuna kadar ayrı yapmış. Delihakkı bölgemizde 40 dönem yerimiz var. Her zaman bar bar bağırıyorum burayı size verelim stad yapın diyorum ama yapmıyorlar. ASKF Yönetimi de çok sıkıntı çekiyor. Takımları yerleÅŸtiremiyor stadlara. Kandilli’ye, Alaplı’ya gönderiyor. Bir ışıklandırma yaptılar, onu da yarım yaptılar. Dün akÅŸam baktım tribünün bir tarafına da ışık koymaya çalışıyorlar çünkü karanlık oluyor saha. Belediyenin yaptığı 12 tane halı sahayla idare ediyoruz.

-KEPEZ BÖLGESİNE BİR STAD YAPIYORUZ-

Åžimdi Kepez bölgesinde MahmutpaÅŸa’da bir stad yapmaya çalışıyoruz. Hemen hemen düzlemelerini yaptık Allah’ın izniyle. Burayı süratle yapmaya çalışıyoruz. Erdemir’den rica ettik, saÄŸolsun sayın Genel Müdür belli saatlerde kapalı spor salonunu verdiler. Orada basketbol, voleybol antrenmanları yapılıyor. Önceki kaymakam ve validen rica ettik. EreÄŸli Lisesi’nin kapalı spor salonu var, orayı bize verin ben içini güzelce yapayım ve sporcuların hizmetine açayım dedim hala vermediler.  Tapusunu istemiyoruz, belediye olarak biz zaten istemiyoruz, kulüp olarak versinler.  Basketbolda, voleybolda bir antrenman sahasına ihtiyacımız var orayı ben yapayım ama vermiyorlar.  Erdemir kapalı spor salonunun yanında yeÅŸil alan var. Burayı bize verin dedik, vermiyorlar. Bari inekleri otlatalım bir iÅŸe yarasın.

-17 KULÃœBE 375 BÄ°N TL DESTEK-

Her yıl olduÄŸu gibi bu yılda amatör spor kulüplerimize destek için bir araya geldik. Bu zamana kadar amatör spor kulüplerine forma, top, krampon gibi temel ihtiyaç malzemelerini karşılıyorduk. Fakat ASKF ve spor kulüplerinin baÅŸkanları ile yaptığımız görüşmede ‘forma ve diÄŸer ihtiyaç malzemelerini biz sponsorlar sayesinde karşılıyoruz, bize maddi yardım yapın’ dediler. 2 yıldır da bunu bu ÅŸekilde devam ettiriyoruz.

Bu yılda amatör spor kulüplerimize belediye imkanları dahilinde Süper Amatör Kulübü takımlarına 30 bin TL, 1. Amatör Takımlarına 22.500 TL, 2. Amatör Takımlarına 15 bin TL olmak üzere toplam 17 kulübümüze 375 bin TL nakdi yardım yapıyoruz. Kulüplerimize hayırlı uÄŸurlu olsun, güle güle harcasınlar.”

Konuşmaların ardından kulüplere çekleri Başkan Posbıyık tarafından teslim edildi ve birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

17 KULÃœBE 375 BÄ°N TL DESTEK

Kdz.Ereğli Belediyesi 17 kulübe 375 bin TL nakdi yardımda bulundu

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo