Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BU KURSU BİTİRENLER İŞSİZ KALMIYOR

BU KURSU BÄ°TÄ°RENLER Ä°ÅžSÄ°Z KALMIYOR

THY Teknik AÅž’nin yardımcı uçak bakım teknisyeni ihtiyacını karşılamak üzere KOÃœ Havacılık ve Uzay Bilimleri tarafından verilen eÄŸitim programına katılanların yüzde 90’ı istihdam edildi.

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AÅž’nin yardımcı uçak bakım teknisyeni ihtiyacını karşılamak için Kocaeli Ãœniversitesi (KOÃœ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından verilen, istihdam garantili eÄŸitim programına 2012 yılından bu yana 500 kiÅŸi katıldı.

KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıllık bir yüksekokul olan kurumun, farklı alanlarda da eğitim verebilmesi için geçen yıl fakülteye çevrildiğini söyledi.

Yılmaz, fakültede bakım teknisyeni yetiÅŸtiren elektrik, elektronik ve motor gövdenin yanı sıra havacılık yönetimi bölümlerinde de eÄŸitim verildiÄŸini ifade ederek, özellikle Türkiye’nin ihtiyaç duyduÄŸu uçak bakımı alanındaki boÅŸluÄŸu doldurmak ve kaliteli eleman yetiÅŸtirmek için çalışma yaptıklarını vurguladı.

Havacılık yönetimi bölümünü de çok önemsediklerini belirten Yılmaz, bu bölümden mezun olanların hava meydanlarında uçuşların organize edilmesi konusunda istihdam edildiğini anlattı.

"THY’nin teknisyen ihtiyacını karşılamak için Ä°ÅžKUR’la ortaklaÅŸa Ã§alışma yürütüyoruz"

Yılmaz, uçak bakım teknisyeni konusunda çok büyük bir personel açığı bulunduğuna, eleman ihtiyacının karşılanması için çeşitli kurslar da düzenlendiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"THY’nin teknisyen ihtiyacını karşılamak için Ä°ÅžKUR’la ortaklaÅŸa bir çalışma yürütüyoruz. THY’nin ihtiyaç duyduÄŸu dallarda motor gövde üzerine veya uçak yapısı üzerine hangi dalda ihtiyaç varsa kurslar düzenliyoruz. Bu kurslar 6 aylık ve THY tarafından yüzde 50 istihdam garantisi verilen kurslar. Yani 100 kiÅŸiden 50’sini THY iÅŸe almayı garanti ediyor. Ä°stihdam ise genelde yüzde 90’ların üzerinde gerçekleÅŸiyor. Bugüne kadar THY için 500 civarında eleman yetiÅŸtirdik."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo