Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

14 KASIM DİYABET GÜNÜ

14 KASIM DİYABET GÜNÜ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’deki AK Partili kadınlar, diyabet hastalığına dikkat çekmek için yürüyüş yaptılar. Onlara, Belediye BaÅŸkan Aday Adayları eÅŸlik ettiler.

Alınan bilgiye göre, Dünya’da olduÄŸu gibi Türkiye’de her 14 Mart tarihinde düzenlenen “Diyabet Günü” etkinliÄŸi, Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde de gerçekleÅŸtirildi.
Karadeniz EreÄŸli AK Parti Kadın Kolları BaÅŸkanlığı’nda organize edilen etkinlikte, Bozhane mevkisinde toplanan parti üyesi kadınlar, Amfi Tiyatro’ya kadar olan yaklaşık bir kilometre mesafeyi yürüdü. Erkeklerde, yürüyüş sırasında pankart ve döviz taşıyan kadınlara, mavi renkte balon tutarak destek verdiler.
2 KİŞİDEN BİRİ BİLMİYOR!.
Kadın Kolları İçe BaÅŸkanı Fatma DoÄŸru, Amfi Tiyatro’da yaptığı konuÅŸmada, hastalığın özellikle hipertansiyon, obezite, Tip2 diyabet geliÅŸimi için birinci sırada hazırlayıcı ekenleri oluÅŸturduÄŸunu söyledi. Her 11 kiÅŸiden birinin diyabet olduÄŸunu belirten DoÄŸru, “2 kiÅŸiden 1’i de diyabet olduÄŸunu bilmemektedir. Diyabet açısından risk grupları belirlenip hastalığın ilerlemesi önlenmediÄŸinde hasta sayısı artmakta baÅŸta kalp krizi, böbrek yetmezliÄŸi, ayak ve göz sorunları gibi ciddi komplikasyonlar olmaktadır” dedi.
Ehcomar Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu da katılımcılara diyabetin ne olduğu, komplikasyonlarının neler olduğu ve diyabetli hastaların nelere dikkat etmesi gerektiği anlattığı sözlerinde, kilo almamak için hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

-KATILIM-
Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, bazı belediye meclis üyeleri, partinin Ereğli Belediye Başkanı Aday Adaylarından Mustafa Kemal Bektaş, Yusuf Kalay, Esra Alpago, Ahmet Kızmaz ve Yaşar Ciğer de yürüyüşe katılan isimler arasındaydı.

ÇAKIÅžTILAR… ALKIÅžLADILAR…
DiÄŸer yandan; hastalığa dikkat çekmek isteyen Ä°lçe SaÄŸlık Gurup BaÅŸkanlığı yöneticileri ile Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, yürüyüş sırasında, AK Partili grup ile karşılaÅŸtı. Birlerinin ters yönüne ilerleyen iki grup, çakışmamak için ‘ÅŸerit’ deÄŸiÅŸtirdi.  Guruplar, birbirlerine alkışlayarak destek verdi.

 

14 KASIM DİYABET GÜNÜ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo