13 o C Kdz. Ereğli

HESAPSIZ ALIŞVERİŞ YAPMAYIN

Gündem 8 yıl 5 ay 8 gün 6 saat 4 dakika önce 1337

Haberi Paylaşın

Tüketiciler Derneği, eğitim ve öğrenim ücreti, mobilya ve beyaz eşya harcamalarında taksit sayısının 12’ye çıkarılmasına ilişkin, tüketicilere, "hesapsız alışverişten" kaçınmaları uyarısında bulundu.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), kredi kartıyla yapılan bazı harcamalarda taksit sayısını artıran kararına ilişkin, tüketicilerden, bütçelerini aşan harcamalar konusunda dikkatli olmalarını istedi.

Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kredi kartıyla yapılan eğitim ve öğrenim ücreti, mobilya ve beyaz eşya harcamalarında taksit sayısının 9’dan 12’ye çıkarılmasını ekonomi açısından olumlu bulduklarını ancak aile bütçesine hesapsız yük getirmesinden tedirginlik duyduklarını söyledi.

Düzenlemenin, özellikle beyaz eşya, mobilya ve eğitim sektöründe piyasaya hareketlilik getireceğine işaret eden Küçük, "Tüketicilerin bu esnekliği fırsat bilip hesapsız kitapsız harcama yaparak aile bütçelerinde açığa yol açmalarından endişe ediyoruz. Vatandaşlar, 12 aya bölünen harcama kalemleri fazlalaştığında ödeme güçlüğü yaşamamaları için dikkatli olmalı" diye konuştu.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 18 saat 5 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
6 gün 6 saat 6 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
4 gün 2 saat 33 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
6 gün 1 saat 34 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
7 gün 7 saat 27 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 20 saat 41 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 16 saat 11 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
2 gün 17 saat 36 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 21 saat 11 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?
6 gün 5 saat önce KAZA ; 2 YARALI