Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HESAPSIZ ALIŞVERİŞ YAPMAYIN

HESAPSIZ ALIÅžVERÄ°Åž YAPMAYIN

Tüketiciler DerneÄŸi, eÄŸitim ve öğrenim ücreti, mobilya ve beyaz eÅŸya harcamalarında taksit sayısının 12’ye çıkarılmasına iliÅŸkin, tüketicilere, "hesapsız alışveriÅŸten" kaçınmaları uyarısında bulundu.

Tüketiciler DerneÄŸi (TÃœDER) Genel BaÅŸkanı Levent Küçük, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), kredi kartıyla yapılan bazı harcamalarda taksit sayısını artıran kararına iliÅŸkin, tüketicilerden, bütçelerini aÅŸan harcamalar konusunda dikkatli olmalarını istedi.

Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kredi kartıyla yapılan eÄŸitim ve öğrenim ücreti, mobilya ve beyaz eÅŸya harcamalarında taksit sayısının 9’dan 12’ye çıkarılmasını ekonomi açısından olumlu bulduklarını ancak aile bütçesine hesapsız yük getirmesinden tedirginlik duyduklarını söyledi.

Düzenlemenin, özellikle beyaz eÅŸya, mobilya ve eÄŸitim sektöründe piyasaya hareketlilik getireceÄŸine iÅŸaret eden Küçük, "Tüketicilerin bu esnekliÄŸi fırsat bilip hesapsız kitapsız harcama yaparak aile bütçelerinde açığa yol açmalarından endiÅŸe ediyoruz. VatandaÅŸlar, 12 aya bölünen harcama kalemleri fazlalaÅŸtığında ödeme güçlüğü yaÅŸamamaları için dikkatli olmalı" diye konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo