Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FINDIK FİYATLARI DİKİŞ TUTMUYOR!..

FINDIK FÄ°YATLARI DÄ°KÄ°Åž TUTMUYOR!..

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu BaÅŸkanı Erim Yaman, "Fındık fiyatı sezon açılış rakamı olan 12 liranın da altına inerek piyasada 11,75 liradan iÅŸlem görüyor. Rakamın 11 lira seviyesine ve hatta 11 liranın da altına inmesinden korkuyoruz" dedi.

Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık fiyatında kendilerinin de anlam veremediÄŸi düşüşün yaÅŸandığını belirtti. Fiyatın aÄŸustos ayındaki 12 liralık sezon açılış rakamının da altına indiÄŸini kaydeden Yaman, "Eylül ayında da pazara fazla miktarda fındık indirilmesine baÄŸlı olarak fiyatlar geri gelmiÅŸti. Ancak o dönem aşırı fındık iniÅŸine raÄŸmen fiyatlar bu kadar düşmemiÅŸti. Bugün 50 randıman fındık 11,75 liradan iÅŸlem görüyor. Bu rakam 12 liralık açılış fiyatının da altında" diye konuÅŸtu. 

Åžu anda pazara fındık inmediÄŸini, buna raÄŸmen fiyatın neden düştüğüne anlam veremediklerini ifade eden Yaman, ÅŸunları kaydetti: "Ãœreticimiz de biz de endiÅŸeliyiz. Fiyatın neden düştüğüne kimse kesin bir neden ortaya koyamıyor ama düşüşte bir türlü engellenmiyor. Fındık fiyatı 12 liralık sezon açılış rakamının da altına indi. 11,75 liradan iÅŸlem görüyor. Bu rakam gerçekleÅŸen sezonun en düşük seviyesi. Piyasadaki durumdan ve geliÅŸmelerden endiÅŸeliyiz. Rakamın 11 lira seviyesine ve hatta 11 liranın da altına inmesinden korkuyoruz" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo