22 o C Kdz. Ereğli

100.YIL KUTLAMALARI 6 GÜN SÜRECEK

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, basın toplantısı ile açıkladı.

Gündem 10 ay 26 gün 19 saat 52 dakika önce 623

Haberi Paylaşın

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, düzenlediği basın toplantısında Ereğli'de 100. yıl etkinliklerinin 6 gün boyunca süreceğini söyledi.

Posbıyık şunları söyledi:

“25 Ekim Çarşamba günü, önce Kent Müzesi’nde, sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde 4 ayrı sergimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Ardından İstiklal Savaşı’nın tek deniz muharebesi olan Alemdar Destanımızın hikayesini anlatan, halk oyunları ekibimizin hazırladığı Alesta Alemdar özel tiyatro gösterisi halkımıza ücretsiz olarak sahnelenecek.

26 Ekim Perşembe akşamı ise Atatürk Kültür Merkezi’nde Karadeniz Ereğli Sanat Kurumu yönetiminde, Kurtuluş Savaşını ve mücadele veren kahramanların hikayesi olan Kuvay-i Milliye Destanı'nın anlatıldığı bir Oratoryo Gösterisi gerçekleşecek.

28 Ekim Cumartesi günü Amfi Tiyatroda çocuklar için başlayacak etkinlikler, akşamında İnönü Parkında Cumhuriyet Balosu ile unutulmaz hale gelecek.

Saat 13.30’dan itibaren amfi tiyatroda Özel Çocuklarımızın Boy Portre Resim sergisi, Minik Yazarların İmza Günü Etkinliği ve Minik İtfaiyeciler Parkuru ile birlikte Tıngır Mıngır Müzik Grubu, Çocuklarla Cumhuriyet Şarkılarını seslendirecek.

Akşam ise Atatürk Anıtının arkasında bulunan İnönü Parkında, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak Ereğli’de ilk kez, vatandaşlarımızla hep beraber olacağımız ücretsiz bir Cumhuriyet balosu düzenleyeceğiz.

Plak dinletisi, Ankara Seymen gösterisi, Karadeniz Ereğli Belediyesi Halk Oyunları ekibinin vals ve zeybek gösterilerinin ardından değerli Cumhuriyet sanatçıları Nur Yoldaş ve Kartal Kaan, sahneleyecekleri 100 Yıllık Bir Aşktır Cumhuriyet gösterisi ve konseri ile bizlere unutulmaz bir gece yaşatacak. Birbirinden renkli ve özel etkinliklerin yer alacağı gecede ayrıca halkımız için o geceye özel ikramlar ve hediyeler olacak.

Bu arada 100. yıl Cumhuriyet balomuz bu coşkuyu bizimle birlikte paylaşmak isteyen özellikle şehir dışında ya da gurbette yaşayan vatandaşlarımız için SBDTV’den canlı yayınlanacak.

29 Ekim Pazar akşamı gerçekleşecek 100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü, her zaman olduğu gibi Bağlık Karakolu önünden başlayarak Anıt önünde son bulacak.

Binlerce vatandaşımızın Türk bayrakları ile birlikte katılacağı kortejde, fener alayı, Bahçeşehir Koleji Armoni Bandosu, Ankara Seymen Grubu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu, vatandaşlarımız ile birlikte korteje renk katacak. Bu yıl korteje rekor bir katılım bekliyoruz.

Kortejin ardından Cumhuriyet coşkusunu, Merve Özbey’in vereceği konser ile yaşayacağız. Konserin ardından bir de havai fişek gösterisi gerçekleşecek.

KONSERLER

30 Ekim Pazartesi akşamı özellikle gençlerimizin büyük bir heyecanla beklediği Betül Demir ve Buray Konserleri ile kutlamalarımız Pazartesi akşamı gerçekleşecek etkinliklerimiz ile son bulacak.

Cumhuriyetimizi kurucusu başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını sonsuz minnet ve saygıyla bir kez daha anıyor, Cumhuriyet Bayramımızın 100. yıl dönümünü şimdiden en içten dileklerimle kutluyorum.

Bu büyük coşkuyu hep birlikte yaşamak için tüm vatandaşlarımızı bir hafta boyunca halka açık ve tamamen ücretsiz gerçekleşecek etkinliklerimize davet ediyorum. Gelin Cumhuriyeti hep beraber, 100. yılına yakışır biçimde hep birlikte kutlayalım.”

100.YIL KUTLAMALARI 6 GÜN SÜRECEK

Gündem

SON GÖREV

Gündem

TAKLA ATTI !

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 14 saat 10 dakika önce TRAFİK POLİSİNİ BÖYLE EZDİ !
6 gün 15 saat 5 dakika önce İNTİHAR GİRİŞİMİ !
3 gün 18 saat 32 dakika önce 2 KİŞİYE 30 YIL !.
4 gün 9 saat 28 dakika önce FACİADAN DÖNÜLDÜ !
2 gün 13 saat 43 dakika önce BALI'DA KAZA ; 2'Sİ AĞIR 3 YARALI !
16 saat 9 dakika önce BALI'DAKİ KAZADAN ACI HABER !
4 gün 9 saat 12 dakika önce TAKLA ATTI !
2 gün 16 saat 31 dakika önce ÇAVDARLI – UZUNMEHMET BAĞLANTI YOLU !
4 gün 9 saat 26 dakika önce BOZHANEDE KAZA !