Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

100. YILI ANISINA 1919 ADET FİDAN

100. YILI ANISINA 1919 ADET FİDAN

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kurulu, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Maden Metalürji Grubu şirketlerinden Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nca (Erdemir), Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş ateşini yakmak üzere Samsun’a çıkışının anısına fidan dikimi gerçekleştirildiği bildirildi.
Erdemir’den yapılan açıklama ve Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi’nin internet sitesinde yer alan açıklamalara göre, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, İlçeye bağlı Ova Köyündeki Erdemir Barajı çevresindeki etkinlikte yaptığı konuşmada, kurtuluşa doğru yolculuğun başladığı miladın 100. yılı anısına 1919 adet fidan dikimi gerçekleştirdiklerini belirtti. Oral, dikilen fidanların, 19 Mayıs 1919’da temelleri atılan Cumhuriyetimiz gibi kök salacak ve büyüyüp gelişeceklerini savunarak, şunları kaydetti:
"Bu fidanlar Baraj bölgemize diktiğimiz servi, ıhlamur, akçaağaç, dişbudak, fıstık çamı, sedir, japon kadife çamı gibi fidanlar bölgemizdeki ağaç varlığının artırılmasına ve karbon ayak izimizin azaltılmasına hizmet edecek. Bu etkinliğimizle Büyük Önderimizi en iyi şekilde andığımıza inanıyorum. Erdemir olarak hepimizin ortak yaşam alanı olan doğanın korunması için çevre performansını sürekli geliştirmek üzere çalışmalarımız devam edecek.”
Fidan dikimi etkinliğine, Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, Erdemir ve sendika yöneticileri ile şirket çalışanları katıldı.
Diğer yandan, Hatay’ın İskenderun İlçesinde kurulu, İskenderun Demir ve çelik Fabrikaları’nda da (İsdemir) İsdemir Genel Müdürü Mesut Keyfli ve şirket çalışanlarının katılımıyla Payas’taki üretim sahasına 1919 adet fidan dikildiği açıklamada yer aldı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo