Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

100. YILI ANISINA 1919 ADET FİDAN

100. YILI ANISINA 1919 ADET FÄ°DAN

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde kurulu, Ordu YardımlaÅŸma Kurumu (OYAK) Maden Metalürji Grubu ÅŸirketlerinden EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları’nca (Erdemir), Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluÅŸ ateÅŸini yakmak üzere Samsun’a çıkışının anısına fidan dikimi gerçekleÅŸtirildiÄŸi bildirildi.
Erdemir’den yapılan açıklama ve Türk Metal Sendikası EreÄŸli Åžubesi’nin internet sitesinde yer alan açıklamalara göre, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, Ä°lçeye baÄŸlı Ova Köyündeki Erdemir Barajı çevresindeki etkinlikte yaptığı konuÅŸmada, kurtuluÅŸa doÄŸru yolculuÄŸun baÅŸladığı miladın 100. yılı anısına 1919 adet fidan dikimi gerçekleÅŸtirdiklerini belirtti. Oral, dikilen fidanların, 19 Mayıs 1919’da temelleri atılan Cumhuriyetimiz gibi kök salacak ve büyüyüp geliÅŸeceklerini savunarak, ÅŸunları kaydetti:
"Bu fidanlar Baraj bölgemize diktiÄŸimiz servi, ıhlamur, akçaaÄŸaç, diÅŸbudak, fıstık çamı, sedir, japon kadife çamı gibi fidanlar bölgemizdeki aÄŸaç varlığının artırılmasına ve karbon ayak izimizin azaltılmasına hizmet edecek. Bu etkinliÄŸimizle Büyük Önderimizi en iyi ÅŸekilde andığımıza inanıyorum. Erdemir olarak hepimizin ortak yaÅŸam alanı olan doÄŸanın korunması için çevre performansını sürekli geliÅŸtirmek üzere çalışmalarımız devam edecek.”
Fidan dikimi etkinliğine, Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, Erdemir ve sendika yöneticileri ile şirket çalışanları katıldı.
DiÄŸer yandan, Hatay’ın Ä°skenderun Ä°lçesinde kurulu, Ä°skenderun Demir ve çelik Fabrikaları’nda da (Ä°sdemir) Ä°sdemir Genel Müdürü Mesut Keyfli ve ÅŸirket çalışanlarının katılımıyla Payas’taki üretim sahasına 1919 adet fidan dikildiÄŸi açıklamada yer aldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo