Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

10 BALIKÇI TEKNESİ ÇAYDA MAHSUR KALDI

10 BALIKÇI TEKNESİ ÇAYDA MAHSUR KALDI

Zonguldak`ın Alaplı ilçesi merkezinden geçen Çayın Karadeniz`e döküldüğü bölgenin çakıl taşları ile dolması sonucu Çay içinde mahsur kalan balıkçıların kendi imkanları ile dere ağzını genişleterek denize açıldıkları görüldü.


Edinilen bilgiye göre, Zonguldak Alaplı ilçesi merkezinden geçen Çayın Karadeniz'e döküldüğü bölgenin çakıl taÅŸları ile dolması olası sel felaketlerine davetiye çıkartırken balıkçıları da maÄŸdur ediyor. Çay içinde mahsur kalan balıkçıların kendi imkanları ile Çay aÄŸzını geniÅŸleterek denize açılabildiklerini belirten Balıkçı Tekne sahibi Ä°lhami Kara, ilçe merkezindeki derenin Karadeniz’e birleÅŸtiÄŸi mendireÄŸin bulunduÄŸu alanın çakıl ve çöplerle dolması sonucu tıkanmasının olası sel felaketlerine davetiye çıkarttığını söyledi.

Yetkililerin bu alanda çalışma baÅŸlatması ve Çay aÄŸzının temizlenmesi gerektiÄŸini belirten Kara, “Ä°lçe merkezimizden geçen Çayın Karadeniz’le birleÅŸtiÄŸi alan ÅŸu anda çöplerle ve çakıl taÅŸları ile dolmuÅŸ durumda yaz aylarında saÄŸanak yağışların meydana geldiÄŸi bölgemizde olası sel felaketlerine davetiye çıkartan bu alanın temizlenmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra Çayın denizle birleÅŸtiÄŸi alanın dar olması ve dalgaların kıyıya çarpması su akımını da olumsuz etkilemektedir. SaÄŸanak yağışların olduÄŸu zaman da bu dere boÄŸazı suyun geri tepmesi ile deredeki su seviyesinin yükselmesine neden olmakta bu da olası sel felaketlerine davetiye çıkartmaktadır. Biz yetkilerden bu alanın temizlenmesini, sel felaketlerine karşı önlem alınmasını bekliyoruz. Bunun yanı sıra Çay kenarında ve köprünün bulunduÄŸu yerdeki balıkçılarımız derenin denize baÄŸlantısının çakıl taÅŸları ile dolması nedeniyle denize çıkamıyor. Denize çıkmak isteyen balıkçı arkadaÅŸlarımız Çayın aÄŸzını kendi imkanları ya da işçi tutarak temizlemek suretiyle zor zahmet bir ÅŸekilde denize çıkabiliyorlar. Yetkililerimiz ise bu konuda duyarsız konu ile ilgili olarak balıkçılarımızla defalarca Ä°lçe Kaymakamlığına ve Belediyeye dilekçe verdik. Onlarda DSÄ°’ye yazı gönderdiklerini belirttiler. Biz bir an önce derenin temizlenmesini bekliyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
şaşkın1
kızgın1
hayran0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo