7 o C Kdz. Ereğli

1 MAYIS VE ZONGULDAK !.

Her yıl 1 Mayıs`ta onlarca kişinin halaylar çekerek kutlama yaptığı Madenci Anıtı sessiz.

Gündem 4 yıl 4 gün 14 saat 15 dakika önce 3463

Haberi Paylaşın

Yeni tip korona virüs salgını dolayısıyla 31 ilde 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından Zonguldak sokaklarında sessizlik hakim oldu. Her yıl 1 Mayıs'ta onlarca kişinin halaylar çekerek kutlama yaptığı Madenci Anıtı ise salgın dolayısıyla bu yıl boş kaldı. Kutlamalar ise bir gün öncesinde kısıtlı olarak gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında 'Sokağa Çıkma Kısıtlaması Genelgesi' gönderdi. Genelge ile büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak’ta 30 Nisan Perşembe günü saat 24.00 ile 03 Mayıs Pazar günü saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bakanlığı valiliklere gönderdiği genelgede, korona virüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda; salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.

Gece yarısından itibaren başlayan uygulama ile hafta içerisinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklar boş kaldı. Zorunlu hizmette bulunanlar ise mesaisine devam etti. Kentin en işlek caddesi olan Gazipaşa Caddesi de sokak hayvanlarına kaldı. Polis ekipleri kentin giriş ve çıkışları ile ilçelerin giriş ve çıkışlarındaki denetimlerini sürdürüyor. Öte yandan kısıtlamaya rağmen geçerli sebebi olmayanlara ise idari işlem uygulanacak.

1 Mayıs'ta Madenci Anıtı'nda sessizlik

Öte yandan her yıl 1 Mayıs'ta onlarca kişinin katılımıyla kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yıl korona virüs tedbirleri kapsamında kısıtlı kutlandı. 30 Nisan günü Madenci Anıtı önünde GMİS Başkanlığında anıta çelenk bırakıldı. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, 1 Mayıs kutlamalarının bu yıl salgın dolayısıyla kısıtlı yapıldığını ifade etti. 1 Mayıs sabahı marş ve sloganlarla kalabalığın doldurduğu Gazipaşa Caddesi bu yıl boş kaldı.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 2 saat 5 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 14 saat 6 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 10 saat 33 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 9 saat 34 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 15 saat 27 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 4 saat 41 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
5 gün 13 saat önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 1 saat 36 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 5 saat 11 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?