Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZONGULDAK’TA TARIM TOPLANTISI!..

ZONGULDAK’TA TARIM TOPLANTISI!..

Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ä°l Müdürlüğü iÅŸbirliÄŸinde ildeki bitkilerin tescili ve araÅŸtırılması konulu toplantı gerçekleÅŸtirildi.

Vali Ali Kaban, Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, gıda üretiminin bilimle buluşmasının faydalı olacağını söyledi.

Tarım üretiminin artırılması konusunda elinde gelen desteği vereceğini ifade eden Kaban, şöyle konuştu:

"Osmanlı çileÄŸi ve manda ürünlerinin tescili konusunda çalışma yapmamız gerekmektedir. Fındık üretimi bölge için önemli. Bu konuda da çalışmaların artırılmasını ve kar oranı yüksek olan salep üretiminin teÅŸvik edilmesi gerekiyor. Ayrıca Zonguldak olarak artık kaybedecek vakit yok. Hızlı davranılması gerekiyor. Valilik ve rektörlük olarak yapılabilecek her ÅŸeyi son sınırında yapmaya gayret ettik. Ãœniversitemizde veterinerlik ve orman fakültemiz yok ama bunlara raÄŸmen her konuda olduÄŸu gibi nasıl bir ortaklıkla nasıl katkıda bulunabilirizin mücadelesini veriyor. Ãœniversitemizle her tür paydaÅŸlığa ve ortaklığa varız. Çünkü yapılan her hizmet Zonguldak’a kalıyor. Bizler geçiciyiz bu nedenle insana deÄŸil kuruma baÄŸlı sistem kurmamız lazım. Bu anlamda bütün kurumların birlikte el ele vererek il ve bölge için elinden geleni yapması gerekiyor."

BEÃœ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de Vali Ali Kaban’a saÄŸladığı katkılar için teÅŸekkür ederek, "Ãœniversitemiz tüm kurum ve kuruluÅŸlarıyla valiliÄŸin öncülüğünde büyük projelerin hayata geçirilmesine katkıda bulunacaktır." dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo