Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞ ARAYANLAR DİKKAT!..

Ä°Åž ARAYANLAR DÄ°KKAT!..

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nde, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edilecek bin geçici işçi için protokol imzalandı.

Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın başlayacak başvuruların 10 gün süreceğini belirtti.

İşçilerin, kura ve mülakatla belirleneceğini vurgulayan Demirsu, şöyle konuştu:

"6 aylık bir süreçte işçilerimizi çalıştıracağız. Akabinde yeni programlarla devam edeceÄŸiz. Program boyunca çalıştırılan işçilerimize ücretleri, asgari ücret üzerinden kurumumuzca ödenecek. Sigortaları da yine kurumumuzca yatırılacak. Buradaki amacımız, geçici gelir desteÄŸi saÄŸlamak. Uzun süre iÅŸsiz kalan işçilerimiz, engellilerimiz, eski hükümlülerimiz ve kadınlarımızın iÅŸ hayatına katılmasını saÄŸlamak amacıyla bu programlar düzenleniyor. BaÅŸvurular merkezde il müdürlüğümüze yapılacak. EreÄŸli ve Alaplı’da, EreÄŸli Hizmet Merkezimiz baÅŸvuruları alacak. Onun dışındaki ilçelerimizdeki baÅŸvuruları ÅŸantiye ÅŸeflikleri alacak."

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel de süreci en iyi şekilde yürüteceklerine inandıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

 "Zonguldak genelinde 350’si fidanlık müdürlükleri, 200’ü merkez ilçe, 200’ü EreÄŸli ve Alaplı Ä°lçeleri, 100’ü Dirgine, 150’si Devrek’te olmak üzere toplam 1000 işçimizi istihdam edeceÄŸiz. İşçilerimizi ağırlıklı olarak aÄŸaçlandırma çalışmalarımız, genç ormanların bakım çalışmaları, sıklık bakımı, kültür bakımı ve gençlik bakımı gibi iÅŸ kolllarına istihdam edeceÄŸiz. Burada önemli olan işçilerimizin iÅŸ güvenliÄŸini saÄŸlamaktır. İşçilerimizi iÅŸe baÅŸlamadan önce iÅŸ güvenliÄŸi eÄŸitiminden geçireceÄŸiz."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo