Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

PORSUK AĞACI TESCİLLENDİ

PORSUK AÄžACI TESCÄ°LLENDÄ°

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine baÄŸlı Gümeli Beldesinde Orman ve Su Ä°ÅŸleri  Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından  2016 yılında 4 bin 112 yaşında yeni bir porsuk aÄŸacının tescillendiÄŸi belirtildi.

Gümeli Belediye BaÅŸkanı Ahmet Saydam, Gümeli beldesinde bin ve bin 600 yıllık aÄŸaçların ardından Orman ve Su Ä°ÅŸleri  Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından  2016 yılında 4 bin 112 yaşında yeni bir porsuk aÄŸacının tescillendiÄŸi söyledi.

Gümeli’deki 4 bin 112 yaşındaki Porsuk aÄŸacının dünyaya tanıtılması gerektiÄŸini belirten Saydam,”Türkiyen’nin en yaÅŸlı aÄŸaçları Gümeli yaylalarında bulunuyor. Bin ve bin 600 yıllık porsuk aÄŸaçlarının ardından ÅŸimdide 4 bin 112 yaşında porsuk aÄŸacı Orman ve Su Ä°ÅŸleri  Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından  tescillendi. Yeni tescillenen porsuk aÄŸacının Gümeli de Turizm için çok büyük bir katkı olacağına inanıyorum. Ben bu vesile Orman ve Su Ä°ÅŸleri  Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğüne çok teÅŸekkür ediyorum” dedi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo