Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GELENEKSEL MEVLİD

GELENEKSEL MEVLÄ°D

Kdz. EreÄŸli Belediyesi Kurban Bayramı arifesinde Åžehir Mezarlığı’nda Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü hocaları ile Ä°lçe Müftülüğü Din Görevlilerinin ortaklaÅŸa düzenlediÄŸi programda, Kur’an tilaveti, Mevlid-i Åžerif ve ilahiler okundu.

BU ATMOSFERÄ° 365 GÃœN YAÅžAYALIM

Programa katılan tüm vatandaÅŸların bayramını kutlayan ve mübarek Kurban bayramına eriÅŸtirdiÄŸi için Allah’a şükür eden Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, bayramlarda yaÅŸanan atmosferin 365 gün yaÅŸanmasını diledi.

Başkan Uysal konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

BAYRAMLAR KAYNAÅžMA GÃœNLERÄ°DÄ°R

“Bizler ne öğreniyorsak annemizden babamızdan büyüklerimizden öğreniyoruz. Ben köyde büyüdüm ve her bayramı köyde geçirdim. Büyüklerimiz bize ’Küs bile olsanız büyüklerinizin ellerinizi öpün’ derdi. Bayramlar barışma ve kaynaÅŸma günüdür.

BUGÜNLERİ DOLU DOLU GEÇİRELİM

Bizler paylaÅŸmayı annemizden, babamızdan ve büyüklerimizden öğrendik. Kurban etini 7 parçaya bölüp paylaşırdık. YaÅŸlılarımızı, yetimlerimizi ve büyüklerimizi bugünlerde ziyaret edelim. Mümkün olduÄŸu kadar bugünleri dolu dolu geçirelim. Çoluk çocuÄŸunuzla birlikte güzel bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum. Åžehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

BÄ°ZÄ° KARIÅžTIRMAK Ä°STEYENLER VAR

Bizleri karıştırmak isteyenler var. DoÄŸulu, GüneydoÄŸulu, Kuzeyli hatta Güneyli. Nereli olursa olsun bugüne kadar aramızda hiçbir zaman sorun olmadı. Güneyde doÄŸanın Karadeniz EreÄŸli’de ekmek yemesi son derece doÄŸaldır.

SAFLARIMIZI SIKLAÅžTIRALIM

Halkımız olarak sizlerden rica ediyorum. Herkes bizim vatandaşımızdır. Bizler neye karşıyız? Teröre, silah çekene ve tetiÄŸi çekene karşıyız. Bu günlerde dikkatli olup kardeÅŸliÄŸimizi pekiÅŸtirip saflarımızı sıklaÅŸtıralım ve ön yargılı olmayalım diyorum. Bizler biriz, hepimiz kardeÅŸiz. Bu vesile ile Kurban Bayramı’nda da birlik beraberlik ve kardeÅŸlik duygularının yaÅŸanmasını Allah’tan niyaz ediyor, hepinizin huzurlu bir bayram geçirmesini temenni ediyorum.”

Daha sonra yapılan duanın ardından programa katılan vatandaşlara çeşitli ikram yapıldı. Başkan Uysal tarafından din görevlilerine de bayram hediyesi verildi.

Öte yandan BaÅŸkan Uysal, Kestaneci, Köseler ve Kışla Mahalle Mezarlıklarında Beledi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kur’an tilaveti ve Mevlid-i Åžerif programlarına katıldı.

Bu arada Yönetim Kurulu BaÅŸkanımız Halil BozkuÅŸ’ta her bayram arifesinde olduÄŸu gibi Kırmacı Mezarlığı’nda Mevlid okuttu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo