Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Zonguldak’ta FETÖ/PDY Soruşturması

Zonguldak’ta FETÖ/PDY SoruÅŸturması

Zonguldak ve Kozlu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruÅŸturma kapsamında örgüte finansal destek saÄŸladığı iddiasıyla kayyum atanan 5 ÅŸirketteki 3 yöneticinin yapılanmada aktif rol oynadığından şüpheleniliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, FETÖ/PDY’ye yönelik soruÅŸturmayı yürüten Zonguldak Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının, 5 ÅŸirketle ilgili kayyum atanmasına yönelik talebini reddeden Zonguldak Sulh Ceza HakimliÄŸinin kararına itiraz etmesi üzerine Bartın Sulh Ceza HakimliÄŸince soruÅŸturma dosyası incelendi.

Dosya kapsamında, Åž.A, Ä°.D. ve H.D’nin kayyum atanması talebinin reddine karar verilen ÅŸirketlerde ortaklığının bulunduÄŸu, bu kiÅŸilerin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nda aktif rol oynadıklarına iliÅŸkin tanık beyanlarının olduÄŸu deÄŸerlendirildi.

"Örgüt yapılanmasının, bu yapılanmada yer alan kişilerin, örgütün faaliyet tarzının ve eylem kaynaklarının belirlenebilmesi için para hareketlerinin takibinin ve örgüte giden kaynakların denetlenip engellenmesinin de gerektiğini" değerlendiren mahkeme, savcılığın itirazını kabul ederek söz konusu şirketlere 3 kayyumun atanmasını hükmetti.

Dün göreve baÅŸlaÅŸan kayyumların, atandıkları kurumların yönetim organının tüm yetkilerine sahip olmalarına karar verildi. 

Zonguldak’ta FETÖ/PDY’ye yönelik soruÅŸturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl farklı tarihlerde kent merkezi ile EreÄŸli ve Çaycuma ilçelerinde belirlenen adreslere eÅŸ zamanlı operasyon gerçekleÅŸtirmiÅŸ, bazı eÄŸitim kurumları ve ÅŸirketlerdeki aramalarda doküman ve bilgisayarlara el konulmuÅŸtu. Kent merkezi, EreÄŸli ve Çaycuma ilçelerinde 9 Nisan’da FETÖ/PDY’ye yönelik soruÅŸturma kapsamında örgüte finansal destek saÄŸladığı iddiasıyla 11 ÅŸirkete kayyum atanmıştı.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo