Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YÜZDE 55 BAŞARI KRİTERİ!..

YÃœZDE 55 BAÅžARI KRÄ°TERÄ°!..

Milli EÄŸitim Bakanlığının (MEB), yeterli eÄŸitim vermediÄŸi tespit edilen sürücü kursları için baÅŸlattığı ceza uygulaması kapsamında, kursiyerleri direksiyon eÄŸitimi ön sınavında baÅŸarılı olan ancak asıl sınavdaki baÅŸarı oranı yüzde 55’in altında kalan kurslar, bir dönem kursiyer kaydı yapamayacak.

MEB, 5 Aralık 2015 tarihli Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu YönetmeliÄŸi hükümlerine göre düzenlenen Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon EÄŸitimi Dersi Sınav Yönergesi’nde deÄŸiÅŸikliÄŸe gitti.

Bakanlık, Avrupa BirliÄŸinin (AB) teknik ve mali desteÄŸi ile Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce yürütülen, Sürücü EÄŸitim ve Sınav Süreçlerinin GeliÅŸtirilmesi Projesi’nde, direksiyon sınavını yapan öğretmenlerin eÄŸitimlerine iliÅŸkin çıktıları da yönergeye yansıttı.

Sınav sorumluları da araçta eğitim alacak

Hizmet içi eğitimler, 12 ders saati sürecek. Ölçme, değerlendirme ve psiko-motor becerilerinin ele alınmasına 1 saat, trafik mevzuatı ve trafik kurallarına 3 saat, sınav değerlendirme formuna 4 saat ayrıldı.

Bakanlığın yeni düzenlemesinde direksiyon sınavını yapan sorumlu öğretmenlere sürücü adayları gibi araç içinde eğitim zorunluluğu da getirildi. Sınav sorumlularının, eğitim programında araç tanıma ve kullanma, sınav uygulama senaryoları konusunda 4 saatlik uygulamalı eğitimlere katılması gerekiyor. Bu eğitimler, kurslardan araç kiralanarak yapılacak.

Sınav sorumlusu öğretmenlerin görevine devam edebilmesi için hizmet içi eğitimden sonra ayrıca yapılacak sınavı geçmeleri gerekecek. Bu sınavı geçemeyen öğretmenler, direksiyon sınavlarında görev alamayacak.

Trafik adabı dersleri başlıyor

Özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarına kayıt olan kursiyerlere 1 Ocak 2016 itibarıyla "trafik adabı" dersi verilecek ve teorik sınavda bu dersle ilgili sorular sorulacak. 

Kurslara baÅŸarı kriteri 

Kurs tarafından yapılan direksiyon eÄŸitimi dersi ön sınavında baÅŸarılı olan ve modül üzerinden onay verilerek milli eÄŸitim müdürlüğü tarafından yapılan direksiyon eÄŸitimi dersi sınavına giren kursiyerlerin baÅŸarı oranı yüzde 55’in altında kalırsa ilgili kurs hakkında inceleme ve soruÅŸturma baÅŸlatılacak. SoruÅŸturma sonunda düzenlenen raporda yeterli eÄŸitim verilmediÄŸinin tespit edilmesi halinde bir sonraki ayı takiben kursa bir dönem kursiyer kaydı yapılmasına izin verilmeyecek. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo