Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HAYAT KURTARAN ODA!..

HAYAT KURTARAN ODA!..

Türkiye’de ilk olarak 1984 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisinde faaliyete geçen hiperbarik tıp tedavileri, ilk etapta vurgun yiyen dalgıçlarda, ilerleyen yıllarda ise yumuÅŸak doku enfeksiyonlarında, ani iÅŸitme ve görme kaybında,karbonmonoksit zehirlenmelerinde kullanmaya baÅŸlandı.

3 yıl önce Dr. Ersin Arslan Hastanesinde hizmete açılan Sualtı HekimliÄŸi ve Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezinin sorumlusu Dr. Ä°zzettin Gümüş, merkezin Gaziantep’in yanı sıra bölge illere de hizmet verdiÄŸini söyledi.

Gümüş, merkezde 10 hasta kapasiteli kapalı oda içerisinde, bir atmosfer basınçtan yüksek ortamda yüzde 100 oksijen solumasına dayalı tedavi yöntemi uyguladıklarını bildirdi.

Merkezde ÅŸeker hastalığına baÄŸlı iyileÅŸmeyen yaralar, ani iÅŸitme ve görme kayıpları gibi rahatsızlıkların tedavi edilebildiÄŸini de vurgulayan Gümüş, "Özellikle kış aylarında çok ciddi karbonmonoksit zehirlenmesi vakaları oluyor. Bu hastalarımız da buradaki basınç odasında tedavi edilerek saÄŸlığına kavuÅŸuyor"

Karbonmonoksit zehirlenmelerinde lodosa dikkat

Gümüş, lodoslu havalarda dikkatli olması gerektiÄŸini ifade ederek, "Sobayı yakan kiÅŸi, bu zehirlenmenin olasılığını göz önünde bulundurmalı. Aksi takdirde haberlerde izlediÄŸimiz ölümle sonuçlanan üzücü olaylarla karşılaşırız. Soba zehirlenmelerinde mutlaka bilinçlenme ÅŸart. Zehirlendikten sonra da tedavi için oksijen tedavisi önemli" diye konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo