Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EL SIKIŞTILAR!...

EL SIKIÅžTILAR!...

EreÄŸli’de, Türk Metal Åžubesi’nce, üye ve çalışanlara yönelik saÄŸlık hizmeti anlaÅŸması yapıldığı bildirildi.

Türk Metal Åžube BaÅŸkanı Yusuf Ziya OdabaÅŸ, yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, ilçedeki Devlet Hastanesi’nin, Ömerli Mahallesi mevkisine taşınmasıyla birlikte merkezden uzaklaÅŸtığını belirtti.

Bunun, özel hastanelere talebi arttırdığını savunan Odabaş, şunları kaydetti:

“Bu paralellikte bazı özel hastanelerin de kendi aldıkları kararlarla birlikte farklı ve sabit fiyat uygulamasına geçtikleri kamuoyuna duyuruldu.

YaÅŸanan her iki olumsuzluk da, ilçe halkının olduÄŸu gibi sendika üyelerimiz ile sendikamız uhdesindeki kuruluÅŸlarda çalışanların da etkilendiÄŸi düşüncesiyle, Türk Metal olarak özel hastanelerle ilgili yaptığımız sözleÅŸmelerin bazılarını, geçtiÄŸimiz günlerde ’tek taraflı olarak’ fesih ettiÄŸimizi internet sitemizden üyelerimize duyurmuÅŸtuk.

Ardından da, Özel EreÄŸli Anadolu Hastanesi yetkililerinin sendikamızı ziyareti ile birlikte, 23 Mart 2015’den geçerli olmak üzere yeni bir anlaÅŸmayı imza altına aldık.

Yapılan bu protokol kapsamında, EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir), EreÄŸli Çelik Servis Merkezi (Ersem), Ãœmran Boru A.Åž., Büyük Anadolu EreÄŸli Otel ve Metal İşçileri Tüketim Kooperatifi (METAL-KOOP) çalışanları ile birinci dereceyakınları olan eÅŸ, çocuk, anne ve babaları, Özel EreÄŸli Anadolu Hastanesi’nden daha uygun koÅŸullarda ve daha kaliteli saÄŸlık hizmeti alabileceklerdir.

Bu kapsama giren üye ve çalışanlarımızın 23 Mart’tan itibaren faydalanmaya baÅŸladığı poliklinik hizmetlerinden, sadece -Hükümetin aldığı karar gereÄŸi- çocuk polikliniklerinden yararlanılamayacağının da bilinmesini istiyoruz. Ancak, çocuklarımız da, bunun dışında kalan diÄŸer polikliniklerden aynı hizmeti alacaklardır.

Türk Metal Sendikası olarak üye ve çalışanlarımızın ekonomik, eÄŸitim, sosyal ve kültürel yaÅŸamlarına saÄŸladığımız katkı gibi, daha iyi koÅŸullarda saÄŸlık hizmetinden yararlanabilmelerine iliÅŸkin çalışmalarımız devam ediyor.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo