Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SAKAL-I ŞERİF ZİYARETE AÇILDI

SAKAL-I ŞERİF ZİYARETE AÇILDI

Alaplı’da Kadir Gecesi nedeniyle Sakal-ı Åžerif ziyarete açıldı.

SoÄŸuksu Hz. Ömer Camisi’nde  bulunan Sakal-ı Åžerif ilahiler eÅŸliÄŸinde sedef kaplamalı sandukasından açılarak sergilendi. Teravih namazının ardından sıraya giren vatandaÅŸlar, cami görevlisi tarafından sanduka içinden alınan küçük cam tüp içinde bulunan Sakal-ı Åžerif’i ilahiler eÅŸliÄŸinde görme imkanı buldu. 

Duygulu anların yaÅŸandığı ziyarette, bazı vatandaÅŸların Sakal-ı Åžerif’in fotoÄŸrafını çekmeye çalıştı.

- Alaplı

Merkez Camisi’nde bulunan Sakal-ı Åžerif ilahiler eÅŸliÄŸinde sedef kaplamalı sandukasından açılarak sergilendi. Duygulu anların da yaÅŸandığı ziyarette, bazı vatandaÅŸlar cep telefonlarıyla Sakal-ı Åžerif’in fotoÄŸrafını çekmeye çalıştı. 

Alaplı Ä°lçe Müftüsü Mehmet BektaÅŸ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakal-ı Åžerif’i Kadir Gecesi dolayısıyla ziyarete açtıklarını söyledi.

Sakal-ı Åžerife vatandaÅŸların yoÄŸun ilgisi olduÄŸunu ifade eden BektaÅŸ, "11 ayın sultanı dediÄŸimiz bu ayda Kadir Gecesi’ni ihya ediyoruz. Her yıl Kadir Gecesi Sakal-ı Serif’i ziyarete açıyoruz. VatandaÅŸlarımız da yoÄŸun ilgi gösteriyor. Kadir Gecesi tüm Müminlerin kalplerinin, gönüllerinin coÅŸtuÄŸu, camilerimizin dolup taÅŸtığı, Yaradana açılan ellerin boÅŸ dönmediÄŸi, tövbelerin, duaların kabul edildiÄŸi müstesna bir gecedir. Bu geceyi boÅŸ geçirmeyelim. Kur’an-ı Kerim ve dua ile süsleyelim" diye konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo