Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ANNELERE İLK MAAŞ BU AY!..

ANNELERE Ä°LK MAAÅž BU AY!..

ÇocuÄŸu olanlara ’ilk altın devletten’ yasası bu ay devreye giriyor.

Yasaya göre birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için 600 TL doÄŸum yardımı yapılacak. Aile Bakanlığı, 81 ilde bulunan Ä°l Müdürlükleri vasıtasıyla müracatları 15 Mayıs’ta almaya baÅŸlayacak. Bu tarih öncesinde doÄŸan çocuklar çocuk sayısına dahil edilecek.
 


ÇOCUK SAYISINA GÖRE ÜCRET

Yasaya göre Türk vatandaÅŸlarına, canlı doÄŸan birinci çocuÄŸu için 300 TL, ikinci çocuÄŸu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL doÄŸum yardımı yapılacak. Bu yardım Türk vatandaşı olan anne veya babaya, her ikisi de Türk vatandaşı ise anneye yapılacak. DoÄŸum yardımı ödenmesinde Kimlik Paylaşımı Sistemi’nde yer alan nüfus kayıtları esas alınacak. Böylece üç çocuk sahibi olan bir ailenin alacağı para ise bin 300 lirayı bulacak.

MÃœRACATLAR 15 MAYIS’TA

Bu kapsamda 15 Mayıs itibari ile müracatlar alınacak. Müracatlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 81 ilde bulunan Ä°l Müdürlükleri’ne yapılacak. Müdürlükler vasıtasıyla ailelere bilgiler verilecek, ve doÄŸum hediyesi annelerin hesabına yatırılacak.

ÖNCE DOĞANLAR DA DAHİL

Konu ile açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı AyÅŸenur Ä°slam, 15 Mayıs öncesi doÄŸan çocukların da çocuk sayısına dahil olduÄŸunu belirterek şöyle konuÅŸtu:

“Anne üçüncü çocuÄŸuna doÄŸum yapmışsa 600 alacak, ikinci çocuÄŸuna doÄŸum yapmışsa 400, birinci çocuÄŸuna doÄŸum yapmışsa 300 lira alacak. Yani 15 Mayıs’tan itibaren doÄŸan çocuk, ilk çocuk kabul edimeyecek." Gurbetçiler de yararlanacak Ailenin ekonomik durumuna bakılmaksızın doÄŸum yapan her anneye verilecek ’doÄŸum hediyesi’ yurtdışında yaÅŸayan Türk vatandaÅŸları da kapsayacak. BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, “Bundan sonra sadece Türkiye’de deÄŸil, yurt dışında, nerede olursa olsun, doÄŸum yapan her anneye ilk altın devletten olacak. Annelerimizi bu anlamda desteklemek için ilk çocuÄŸa, 300 TL ya da yarım altın, 2. çocuÄŸa 400 TL, 3. çocuÄŸa ise 600 TL yani tam bir altın, devletimizden dünyanın her yerindeki vatandaÅŸlarımıza hediye” demiÅŸti. Aileler yurtdışı konsolosluklarına müracat edecek. Aile Bakanlığı, ailelerin listelerini alacak. DoÄŸum hediyesi yurtdışında yaÅŸayan vatandaÅŸların Türkiye’deki banka hesaplarına yatırılacak.

YENÄ° ÅžAFAK

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo