Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MÜBAŞİRDİ, AVUKATLIK CÜBBESİNİ GİYDİ

MÜBAŞİRDİ, AVUKATLIK CÜBBESİNİ GİYDİ

EreÄŸli’de adliyede mübaÅŸirlik yaparken hukuk fakültesinden mezun olan Erden Efe, avukatlık stajını tamamlayarak cübbe giydi.

Selçuk Ãœniversitesi (SÃœ) Adalet Meslek Yüksekokulunu 2005’te bitirmesinin ardından Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girerek 2008’de EreÄŸli Adliyesinde mübaÅŸir kadrosuna atanan Erden Efe (30),  Dikey GeçiÅŸ Sınavı’yla kazandığı hukuk fakültesinden mezun olmasının ardından görevinden istifa etti.

Avukat ağabeyinin yanında staja başlayan Efe, bir yıl sonra cübbe giymeye hak kazanarak, mübaşirlik yaptığı adliyeye avukat dönmenin heyecanını yaşadı.

Erden Efe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mübaşir olarak çalıştığı adliyede avukatlık mesleğine ilgisinin arttığını söyledi.

Hukuk fakültesinden 2013’te mezun olmasının ardından aÄŸabeyinin yanında stajını da tamamladığını anlatan Efe, "EÄŸitim dönemimde yaÅŸadığım sıkıntıları çok iyi hatırlıyorum, izin aldıkça okula gidip derslere giriyordum. Bazı günler yolculuklar nedeniyle sabah iÅŸe uykusuz giderek görev yaptığım çok olmuÅŸtur. Elimdekilerle yetinmedim ve daha ilerisini düşündüm, baÅŸarabileceÄŸime yürekten inanıyordum" diye konuÅŸtu.

Efe, mübaÅŸir olarak mesleÄŸe devam etmesi halinde kariyerinde en fazla yazı iÅŸleri müdürlüğüne ulaÅŸabileceÄŸini vurgulayarak, "Ben mübaÅŸirlikten avukatlığa  uzandım. BeÅŸ yıl görev yaptığım adliyede geçmiÅŸte duruÅŸmaya katılacakları çağırırken, ÅŸimdi eski meslektaÅŸlarım tarafından çaÄŸrılıyorum. EreÄŸli Adliyesinde beni cübbeli gören herkes baÅŸarımı takdir ediyor. Avukat olarak da mesleki baÅŸarı elde etmek en büyük hedefim" ifadesini kullandı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo