Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HER ŞEY MUHTEŞEMDİ!..

 HER ÅžEY MUHTEÅžEMDÄ°!..

135 yıllık belediyecilik tarihinde ilk kez Karadeniz EreÄŸli Belediyesi tarafından düzenlenen “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” etkinlikleri yoÄŸun programlarla adeta bir festival havasında devam ediyor.  Åženliklerin ikinci gününde de  renkli görüntüler oluÅŸtu. Fiziksel Engelliler DerneÄŸi’nde ’engelliler buluÅŸması’ ile baÅŸlayan günün akÅŸamında ; Kdz.EreÄŸli Belediyesi  ile Filistin Engelli Milli voleybol takımları arasında oynanan voleybol karşılaÅŸmasının kazananı dostluk oldu.

UYSAL: BEN BUNDAN SONRA SİZLERE ENGELLİ DEMEYECEĞİM

Engelliler Haftası etkinliklerinin ikinci günü Fiziksel Engelliler DerneÄŸi’nde düzenlenen sabah kavatlısı ile baÅŸladı. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, burada yaptığı konuÅŸmada, tüm annelerin anneler günün kutladı. Etkinlikte emeÄŸi geçen Dernek BaÅŸkanı Ä°smail Åžentürk’e teÅŸekkür eden Uysal, ÅŸunları söyledi:

“Her zaman sizin arasında olmaktan mutluyum. Belediye baÅŸkanı olduktan sonra, engelli kardeÅŸlerimize ÅŸefkat kollarımızı açmaya daha da açmaya devam edeceÄŸiz. Sosyal Devlet olmanın bana göre en önemli kriterlerinden bir tanesi, engeli vatandaÅŸlarımıza yaptığımız iyiliklerdir. Bizler iyi bir belediye isek engelli vatandaÅŸlarımızın tüm sorunlarını çözmememiz gerekir. Ben, bundan sonraki konuÅŸmalarımda sizlere engelli demeyeceÄŸim. Siz, fark yaratanlarsınız. Ä°ÅŸte, fark yaratanlara, engelleri kaldırmak için herkesi savaÅŸmaya davet ediyorum.”

SPOR SALONU’NDAKÄ° PROGRAM GÖRÃœLMEYE DEÄžERDÄ°

Dün akÅŸam Gençlik Hizmetleri ve Spor Ä°lçe Müdürlüğü Spor Salonu’nda  gerçekleÅŸen program; saygı duruÅŸu ve Zonguldak Özel EÄŸitim Merkezi Ä°ÅŸitme Engellilerin Ä°stiklal Marşı’nı iÅŸitme dilinde söylemesi ile baÅŸladı. Filistin Milli Marşının da çalındığı ve duygulu anların yaÅŸandığı programda, Balıkesir Ä°l Halk EÄŸitim Müdürlüğü Engelliler Mehteran Takımı’nın konseri salonda coÅŸkuya yol açtı. Zonguldak Özel EÄŸitim Merkezi Ä°ÅŸitme Engelliler halk oyunu ve özel sporcuların masa tenisi gösterileri  büyük alkış aldı.

FÄ°LÄ°STÄ°N ANKARA BÃœYÃœKELÇİSÄ° SARRAJ NABÄ°L’DE KATILDI

Spor salonundaki etkinliÄŸe katılan Filistin Ankara Büyükelçisi (Maslahatgüzar) Sarraj Nabil’de, yaptığı konuÅŸmada, Türkiye’de insani deÄŸerleri bir kes daha öğrendiklerini söyledi. Nabil, “güzel insanlar, güzel belediye baÅŸkanım. Gerçekten, bu ÅŸehirde önce insanlık ve vefakarlık öğreniliyor. Bu gün, aynı zamanda anneler günü. Filistin’deki ÅŸehit annelerine EreÄŸli’den selam gönderiyorum. Bana, ’Türkiye ile bağınız ne?’ diye soruyorlar. BaÄŸsız sizsiniz, baÄŸ buradır. Sevgi, saygı, geleceÄŸim ve tarihimiz bir. Bizim ’one minute’ olayı ve ’Mavi Marmara ÅŸehitlerini’ unutmamız mümkün deÄŸil. Bu nedenle bu baÄŸ, normal deÄŸil” dedi.

 

 

 

UYSAL, “KARDEÅžLÄ°K DERSÄ° VERECEĞİZ”

EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal da konuÅŸmasında, Filistin’den gelen misafirleri ağırlamaktan doyalı onur duyduÄŸunu belirterek, ÅŸunları kaydetti:

“Biz engelli vatandaÅŸlara baÅŸka ÅŸeyler söylemek istiyoruz. Onlara, ’fark yaratanlar’ diyoruz, bu büyükelçimizin de çok hoÅŸuna gidiyor. Onlar, sürekli hayatla kavga ediyorlar. Sizden ve bizden daha fazla hayatla mücadele ediyorlar. Kendilerini, ailelerini, öğretmenlerini ve onlara destek veren ülkeleri hepsini tebrik ediyorum. Filistin’de de, savaÅŸtan dolayı çok fazla engelli insan var. Ä°ki ülke arasındaki bu birliktelik devam edecek ve Dünya’ya kardeÅŸlik dersi vereceÄŸiz.”

ÅžENLÄ°KTE, RENKLÄ° ANLAR

ÅženliÄŸin en dikkat çekici etkenliÄŸi ise EreÄŸli Belediyespor Oturarak Voleybol takımı ile Filistin Engelli Milli Voleybol takımları arasında oynanan dostluk maçı oldu. Karşılıklı 2’ÅŸer set alınan müsabakanın son setinde ise iki ülke arasından karma takımlar yapıldı. Müsabakanın sonunda, kazananın dostluk olduÄŸu ilan edildi.Öte yandan, Maçın ortalarında Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı oyuncusu 25 yaşındaki Abdul Hadi Rıdvan,  topa müdahale edeceÄŸi sırada sakatlanarak oyun dışına alındı. Ä°lk müdahalesi Belediye BaÅŸkanı Opr. Dr. Hüyesin Uysal tarafından yapılan Rıdvan, ambulansla EreÄŸli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

SALONDAKÄ° ETKÄ°NLÄ°ÄžE KATILIM YÃœKSEKTÄ°

EtkinliÄŸe, Filistin Ankara Büyükelçisi (Maslahatgüzar) Sarraj Nabil, Karadeniz Bölge Komutan Vekili Deniz Piyade Yarbay Mustafa ErtuÄŸrul, Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ve eÅŸi Sevim Uysal Ak Parti Zonguldak Milletvekili adayları Faruk ÇaturoÄŸlu ve Emine Çift, Ak Parti EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı Kafile BaÅŸkanı Muhammet Ziyad, Bülent Ecevit Ãœniversitesi’nde (BEÃœ) öğretim görevlisi Yard. Doç. Bessam Kavasim,çok sayıda tanınmış sima, farklı ülkelerden gelerek BEÃœ’de eÄŸitim gören öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

YARIN “GENÇLÄ°K VE ENGELLÄ° KOORDÄ°NASYON MERKEZÄ°” AÇILIÅžI YAPILACAK

Karadeniz EreÄŸli Belediyesi Sosyal Yardım Ä°ÅŸleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında yarın (12 Mayıs 2015 Salı günü) saat 13.30’da belediyeye ait  “Gençlik ve Engelli Koordinasyon Merkezi”nin resmi açılışı gerçekleÅŸtirilecek.  Ä°lçe Cezaevi’nin karşısındaki Cumhuriyet Halkevi’nde oluÅŸturulan Gençlik ve Engelli Koordinasyon Merkezi; cep sineması, bilardo, bilgisayar ve çeÅŸitli oyun bölümlerinden oluÅŸuyor.

UYSAL EREĞLİ HALKINI AÇILIŞA DAVET ETTİ

Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz EreÄŸli Belediyesi tarafından bir ilke imza atılarak oluÅŸturulan Gençlik ve Engelli Koordinasyon Merkezi açılışına tüm EreÄŸli halkını davet etti. Uysal, “Biz göreve gelmeden önce EreÄŸli’de toplumun tüm kesimlerine verdiÄŸimiz sözleri sırası ile yerine getirmeye çalışıyoruz.  Fark yaratan hemÅŸerilerimize daha kaliteli hizmet sunabilmek için belediyemizin tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Sosyal belediyeciliÄŸin temel görevi toplumu tüm kesimleri ile kucaklamaktır. Biz, sosyal belediyeciliÄŸi sözde deÄŸil özde uyguluyoruz.” dedi.

HER ÅžEY MUHTEÅžEMDÄ°!..

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo