Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kuyu, 11 Gün Sonra Kurtarıldı!..

Kuyu, 11 Gün Sonra Kurtarıldı!..

Ä°stanbul Beykoz’da bir su kuyusuna düşen köpek, Zonguldak’tan gelen Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu (TTK) ekiplerinin de katıldığı operasyon ile kurtarıldı. 11 gün sonunda köpek, BahçeÅŸehir Fen ve Teknoloji Lisesi FRC Robotik Takımı tarafından yapılan robot kollar yardımıyla çıkarıldı.


Dereseki Mahallesi’nde 70 metre derinliÄŸinde ve 30 santimetre çapındaki su kuyusuna düşen köpeÄŸin sesini duyan vatandaÅŸların haber vermesi üzerine 11 gündür süren kurtarma çalışmalarına destek veren BahçeÅŸehir Fen ve Teknoloji Lisesi FRC Robotik Takımı, hayvanı bulunduÄŸu yerden çıkarmayı baÅŸardı. Sondaj kuyusuna düşen köpeÄŸi kurtarma operasyonuna yaptıkları robotik kolla katılan liseli öğrenciler, çalışmalarını kameralarla kayıt altına aldı.


Öğrencilerin yaklaşık 3 saat süren çalışması sonucu kuyudan çıkarılan köpeÄŸin saÄŸlıklı olduÄŸu görüldü. Kangal cinsi köpek için 11 gündür Ä°l Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye, belediye ekipleri ve hayvan hakları savunucularının katılımıyla kurtarma çalışması yürütülüyordu.

 

"KUYU"NUN YENÄ° YUVASINI BELLÄ° OLDU

11 gündür kurtarma çalışmaları sırasında seferber olan ekipler köpeÄŸe "Kuyu" ismini verdi. Kuyu’nun yeni yuvası ise belli oldu. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada ’Kuyu’nun yeni yuvasının Ä°stanbul itfaiyesi Beykoz Grubu’nun olduÄŸunu duyurdu. Ä°BB’nin sosyal medya hesabından yaptı açıklamada ÅŸu ifadeler kullanıldı:


“Kuyu’nun yeni yuvası Ä°stanbul itfaiyesi Beykoz Grubu. SaÄŸlık kontrolünden sonra hayvanseverlerin desteÄŸiyle Kuyu’yu Beykoz Grubu sahiplendi.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo