Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'DE 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞİYOR

EREĞLİ'DE 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞİYOR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor.


Tüm yurtta olduÄŸu gibi EreÄŸli’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çelenk sunma ve kutlama programları gerçekleÅŸtirildi.


Ä°lçe Kutlama Komitesi’nce hazırlanan 09.30’daki Atatürk Anıtı’na Karadeniz EreÄŸli Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü çelengi bırakıldı. Saygı duruÅŸunda bulunulup Ä°stiklal Marşı söylenmesi ile resmi tören son buldu.
Yanı sıra; bazı sivil toplum kuruluÅŸları da törenin bitimi ile anıta çelenk bıraktılar. 
10.00’da Gençlik ve Spor Ä°lçe Müdürlüğü Spor Salonu’nda ise saygı duruÅŸunda bulunuldu. Söylenen Ä°stiklal Marşı aynı anda iÅŸaret dili ile de icra edildi. Kavaklık Ä°lkokul Müdürü Ömer Telli, “sevgili çocuklar. Bugün burada coÅŸkunuzu paylaÅŸan büyüleriniz, sizden araÅŸtıran düşünen üreten ahlaki ve insani deÄŸerlere sahip, vatanını, milletini ve tüm mukaddesatını seven insanlar olarak yetiÅŸmenizi beklemektedirler. Sizlerde bu bilince sahip olmalısınız. Åžimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceÄŸe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır” diye konuÅŸtu.
Ä°LK VE TEK ÃœLKE TÃœRKÄ°YE
Karadeniz EreÄŸli Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Harun Akgül ise 23 Nisan’ın ilk defa 1929 yılında çocuk bayramı olarak da kutlanmaya baÅŸlandığını hatırlatarak, "1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu milli bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaÅŸan ilk ve tek ülke Türkiye'dir” ifadelerini kullandı.
“BÄ°ZE DÜŞEN GÖREV…”
Yurt ve yurtdışındaki temsilciliklerde kutlanan 23 Nisan’ın milli birlik ve beraberliÄŸin kenetlenmiÅŸ ifadesini temsil ettiÄŸini de söyleyen Akgül, ÅŸu sözlerle devam etti:
“Bugünde bizlere düşen görev; hem atalarımızın emanetlerinin sahibi olduÄŸumuzu göstermek, hem de onların aziz hatırasını en yoÄŸun ve güzel biçimde yad etmek olmalıdır.23 Nisan gibi milli bayramlarımız birlik ve beraberliÄŸimizi pekiÅŸtirdiÄŸimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduÄŸumuz günlerdir.
Halkımızın ve öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Bu bayramı ve bu günleri bizlere hediye eden baÅŸta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm ÅŸehit ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum.”
Törende; Åževval Berber Kaya “Milletin Meclisi” ÅŸiirini, öğrenci Belgin Durgut da “Ulusal Egemenlik ve Atatürk” ÅŸiirini okudu.  
Ardından Anadolu’nun Renkleri Halk Oyunu sergilendi. Step dans gösteri izletildi.  ile. Tören pelerinli dans gösterisinin arından son buldu.


 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo