Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YENİ İTFAİYE İSTASYONU TÖRENLE AÇILDI

YENİ İTFAİYE İSTASYONU TÖRENLE AÇILDI

’25 Eylül -01 Ekim tarihleri arasındaki Ä°tfaiye Haftası” kutlamaları kapsamında yer alan ancak elveriÅŸsiz hava ÅŸartları nedeniyle ertelenen Belen Sanayi Grubu Ä°tfaiye Ä°stasyonun açılışı bugün düzenlenen tören ile yapıldı.

Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın eÅŸi Sevim Uysal ile katıldığı açılışa katılanlar arasında, Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, Ak Parti 24.Dönem Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Özcan Ulupınar, Ak Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, Belediye BaÅŸkan Yardımcıları, Belediye Meclis Ãœyeleri, Daire Müdürleri, Kdz. EreÄŸli Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Şükrü Kılıç ve bazı muhtarların yanı sıra çok sayıda tanınmış sima vardı.

3. HİZMET NOKTAMIZI AÇTIK

Törenin açılış konuÅŸmasını yapan Kdz. EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiye Müdürü Muhammet Ali AteÅŸ, EreÄŸli’de 3 belde ve köylerle birlikte yaklaşık 200 bin nüfusa hizmet verdiklerini hatırlatarak, “65 personelimiz ve 12 aracımızla 7 gün 24 saat 365 gün göreve hazırız.” dedi.

AteÅŸ, “ Kışla’da bulunan merkez ve Süleymanlar Mahallesi istasyonlarının ardından 3. noktamızı Kepez grubu olarak Belen Sanayi Sitesi Mevkii’nde açtık. Ä°hbarın geldiÄŸi noktaya göre istasyonlarımız olaylara müdahaleye hazır. Ä°lçemizin herhangi bir noktasından gelecek ihbara en geç 5 dakika içinde ulaÅŸma olanağımız var.” dedi.

İTFAİYEMİZ ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Açılış öncesi konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediyenin en önemli biriminin itfaiye olduğuna dikkat çekerek, önemli olanın afet öncesi tedbir almak olduğunu bunu da itfaiyenin Kışla, Süleymanlar Mahallesi ve Belen Sanayi Sitesi 3 ayrı bölgeye kurduğu istasyonla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ä°tfaiyenin zamanla yarıştığını ve insan hayatı kurtarmada 1 saniyenin bile önemli olduÄŸunu hatırlatan Uysal, “Bizim itfaiyemiz gerek eÄŸitimiyle, gerek araç gereç ve donanımıyla Karadeniz Bölgesi’nin en büyük itfaiyesi. Bu yüzden sadece yangın söndürmüyor, afet olaylarına ve kazalara da anında müdahale ediyor. Ä°tfaiyemiz sadece karada görev yapmıyor, denizde de arama kurtarma olaylarına bakıyor. Ä°tfaiye bünyemizde 4 dalgıcımız sertifikalı ve madalyalı. Birçok olayda gösterdikleri baÅŸarıları ile adından söz ettiriyor. “ dedi.

ÇATUROĞLU VE MADENOĞLU İTFAİYEYİ KUTLADI

Milletvekili ÇaturoÄŸlu’da belediyecilik denilince akla ilk itfaiyenin geldiÄŸini söyledi. EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiyesinin insanların can ve mal güvenliÄŸini de saÄŸlamak için zamanla yarıştığını belirten Milletvekili ÇaturoÄŸlu, sahil kesimin de güvenliÄŸinin EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiyesi’ne verildiÄŸini hatırlattı.

Kaymakam MadenoÄŸlu’da yaptığı konuÅŸmada kısa süre önce geldiÄŸi EreÄŸli’de belediye itfaiyesinin baÅŸarılı çalışmalar yaptığını gözlemlediÄŸini belirtti. EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiyesinin sadece EreÄŸli’ye deÄŸil çevre ilçeler ve beldeler ile köylere de hizmet ettiÄŸini kaydeden Kaymakam MadenoÄŸlu, tüm itfaiyecileri gösterdiÄŸi baÅŸarılardan dolayı kutladı.

EKİPMANLAR VE YENİ ARAÇ TANITILDI

Düzenlenen açılış, kurban kesimi, dua ve itfaiyeye kazandırılan arama kurtarma ekipmanlarının yanı sıra, belediyeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen 8 tonluk tankerin tanıtımı ile sona erdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo