Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDEMİR AĞAÇ DİKİYOR..

ERDEMİR AĞAÇ DİKİYOR..

Ereğli’de kurulu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) tarafından ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi çalışması yapıldığı bildirildi.

Erdemir Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, şirketin çevre koruma anlayışını tüm iş süreçleriyle bütünleştirdiği, çevre performansını sürekli iyileştirerek, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir Dünya bırakmaya çalıştığı belirtildi.

Bu kapsamda, biyo çeşitliliğini korumak ve artırmak için Erdemir Bağlık Kapı ile Gülüç Köprüsü arasındaki alana ortalama 10 yaşında ve 6-7 metre boylarında yetişkin ’Melez Servi’ cinsi ağaçlar dikildiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Erdemir, sürdürülebilir bir gelişme için, çevreye saygı duyan, sosyal sorumluluklarının farkında bir şirket olarak çevreci çözümler ile enerji tasarrufu ve verimliliği uygulamalarına ciddi yatırım yaparak sektörüne de bu konuda örnek ve öncü olmaya devam ediyor.  Erdemir’de bugüne kadar yapılan 400 milyon doların üzerindeki çevre yatırımlarının esasını temiz üretim teknolojilerinin kullanılması, geri kazanımın en üst düzeyde tutulması, toprağa, havaya ve suya en az atığın verilmesi, çevre bilincinin ve performansının sürekli arttırılması oluşturuyor.

Ormanların, sera gazlarının emilmesini sağlayan karbon yutak alanları olduğunu bilen, bu nedenle Ereğli’de ağaçlandırma projelerini sürdüren Erdemir 600 Melez Servi cinsi ağacın daha ekimine başladı. Erdemir’in, fabrika sahası içindeki 13 bin ağaç varlığına ilaveten bugüne kadar yetiştirdiği Göztepe ve Bağlık mevkilerinde yaklaşık 14 bin ve  Kızılcapınar bölgesinde ise 35 bin ağacı bulunuyor.”

Diğer yandan açıklamada, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi sahibi olan Erdemir’in başarılı çevre performansıyla pek çok farklı platformda ödüle layık görüldüğü hatırlatıldı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo