Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SOĞUK HAVA DALGASI!..

SOÄžUK HAVA DALGASI!..

Ä°stanbul Teknik Ãœniversitesi (Ä°TÃœ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji MühendisliÄŸi Bölümü Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. Orhan Åžen, soÄŸuk hava dalgasının hafta ortasından itibaren yurt genelinde etkili olacağını bildirdi. 

Åžen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Aralık ÇarÅŸamba günü baÅŸlayacağı tahmin edilen yoÄŸun kar yağışının, hafta sonuna kadar Ä°stanbul’da ve yurdun kuzey kesimlerinde etkisini göstereceÄŸini söyledi.

Türkiye’nin 2016’yı kar altında karşılama ihtimalinin çok yüksek olduÄŸuna iÅŸaret eden Åžen, soÄŸuk hava dalgasının etkilerinin Akdeniz ve Ege kıyıları hariç yurt genelinde görüleceÄŸini vurguladı.

Åžen, ani sıcaklık düşüşlerinin yaÅŸandığı bölgelerde kar yağışının kuvvetleneceÄŸine dikkati çekerek, "Meteorolojik verilere göre kar yağışının Türkiye’nin kuzeyinde Ä°stanbul baÅŸta olmak Ã¼zere Adapazarı, Giresun, Kastamonu, Kırklareli,  Ordu, Samsun, Sinop, Trabzon, Rize ve Zonguldak’ta yoÄŸun olarak etkili olmasını bekliyoruz" dedi.

Özellikle Ä°stanbul’da yaÄŸan ilk karın yaÅŸamı olumsuz etkilediÄŸini anımsatan Åžen, "Ä°stanbul’da yere düşen ilk kar her zaman afete dönüşmüştür. Umarım, yerel yönetimler ve vatandaÅŸlar günler öncesinden uyarıları yapılan kar yağışına karşı tedbirlerini alarak, olumsuz manzaraların yaÅŸanma riskini ortadan kaldırır" diye konuÅŸtu.

Şen, muhtemel risklere karşı vatandaşlara tavsiyelerde bulunarak, şu bilgiyi paylaştı:

"Özel araçlarıyla trafiÄŸe çıkan vatandaÅŸlar, bu kararlarını önümüzdeki çarÅŸamba günü için bir kez daha gözden geçirmeli. Aksi takdirde akÅŸamki dönüş yolculukları kabusa dönüşebilir. Ani sıcaklık düşüşü, kar yağışını kuvvetlendirecek ve yağışlar daha çok ülkenin kuzeyinde görülecek. Nitekim, bu zamana kadar Ä°stanbul’da etkili olan ilk kar yağışı her zaman karmaÅŸayı da beraberinde getirdi. Bu defa daha duyarlı olup, yağışın beklendiÄŸi gün toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih edelim. Araçlarında kar lastiÄŸi bulunmayan sürücüler, araçlarını salı günü akÅŸam saatlerinde müsait bir yere park etsinler. Mümkünse hafta sonuna kadar da kullanmasınlar."

Åžen, kar yağışının kayak merkezlerini de hareketlendireceÄŸini belirterek, Ã¶nümüzdeki günlerde ve 2016’nın ilk günlerinde pistlere düşmesi beklenen karın kış turizmini de canlandıracağını kaydetti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo