Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

MECLÄ°S TOPLANTISI YAPILDI

Birinci toplantıyı dün gerçekleÅŸtiren Karadeniz EreÄŸli Belediyesi, Ocak ayı ikinci toplantısını Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonunda gerçekleÅŸtirdi. Meclisin resmi oturumu öncesi konuÅŸma yapan Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, yeni yılda yeni bir dil kullanılması yönündeki çaÄŸrısına dikkati çekti.

Meclis salonunda bulunan herkesin yeni yılını kutlayan BaÅŸkan Uysal, “Bu yeni dil çok kültürlü, boyutlu, evrensel doÄŸrular üzerine kurulmalı, birleÅŸtirici, bütünleÅŸtirici olmalı. Bu yeni dilin en önemli özelliÄŸi sihirli cümlesi diyalog üzerine kurulmalı, uzlaÅŸtırıcı ve milletin dili olmalı.

Bu dil öyle bir dil olmalı ki halkın nabzı ile ilçemizin nabzının aynı atması diye düşünüyorum. Bizler bu yeni dili kullanaraktan bu yeni dil üzerinden artık EreÄŸli’de ÅŸartları deÄŸiÅŸtiren fikirleri üretmemiz lazım” diye konuÅŸtu.

KARLA MÃœCADELE KONUSUNDA TEÅžEKKÃœR ALIYORUZ

Uysal’ın konuÅŸmasının ardından CHP’li Meclis Ãœyesi Cumhur Nalcı, kar yağışı nedeniyle Ömerli’de bulunan hastane bölgesinde ulaşımın yaklaşık 4 saat gerçekleÅŸtirilemediÄŸini, kendisinin de burada mahsur kaldığı yönündeki söylemlerine BaÅŸkan Uysal ÅŸu sözlerle yanıt verdi:

ArkadaÅŸlarımız gece 23.00’e kadar çalışıyorlar. Karla mücadele konusunda herkesten teÅŸekkür e-mailleri alıyoruz. Aslında bunları açıklamayacaktım. Zaten biz yaptığımız hizmetleri, güzellikleri anlatmayı doÄŸru bulmuyoruz çünkü bunlar yapmamız gereken iÅŸler.

Çalışmalarımızdan memnuiyeti anlatan yüzlerce teşekkür e-maili gösterebilirim. Sadece hastane yolu değil tüm ana yolları açık tutuyoruz. Tüm mahalleler üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Tüm telefonlara anında cevap veriyoruz. Keşke gelen 1-2 mesajı okuttursaydım. Bu güzel pas oldu, boş kaleye attım.

SÃœLEYMAN SEBA Ä°SMÄ° SOKAK ADIYLA YAÅžATILACAK

Gündem maddeleri arasında BeÅŸiktaÅŸ Onursal BaÅŸkanı merhum Süleyman Seba’nın isminin Orhanlar Mahallesi 1 No.lu Orta Sokak isminin Süleyman Seba Sokak olarak deÄŸiÅŸtirilmesi vardı. 25 kabul 2 çekimser oy verilen gündem maddesi, oy çokluÄŸu ile kabul edildi. Bu kararı BeÅŸiktaÅŸlı Taraftarlar DerneÄŸi Yönetimi alkışladı.

BELEDİYEYE YENİ HİZMET ARAÇLARI ALINIYOR

Gündemin baÅŸka bir maddesinde Kdz. EreÄŸli Belediyesi’ne yaklaşık 23 deÄŸiÅŸik model ve markada hizmet aracı alınması kararı da oy çokluÄŸu ile kabul edildi. Araçların yıl sonuna kadar parça parça alınması planlanıyor. Ayrıca Özel Halk Otobüslerinin engelli vatandaÅŸların kullanımına uygun hale getirilmesi için 16-25 kiÅŸilik koltuk konulması önergesi de komisyona havale edildi.

BAZI BELEDÄ°YE BÄ°NALARI 10 YILLIÄžINA KÄ°RAYA

Başka bir gündem maddesinde de belediye ait binaların 10 yıllığına kiraya verilmesi konusunda AK Parti ve CHP grubu ortak bir karara imza attı. Eski ve kullanılabilecek durumda olmayan binaların yıkılıp yeniden yapılarak kiraya verilmesi konusunda fikir birliğine varan meclis, bu gündem maddesini de oy birliği ile kabul etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo