Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

"BİZ BU İŞİ TECRÜBE İLE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

"BİZ BU İŞİ TECRÜBE İLE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Posbıyık, Kestaneci`de konuştu, rakiplerine yüklendi.


Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı ve CHP Belediye BaÅŸkan Adayı Halil Posbıyık, kestaneci Mahallesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Ãœlkenin ekonomik yönden kötü durumda olduÄŸunu ve hükümetin yatırım dahi yapamadığını belirten BaÅŸkan Posbıyık; “Bunlar çıkmışlar iÅŸi bilmeden ÅŸunu, bunu yapacağız diyorlar. Atmasyonla milleti kandırmaya çalışıyorlar. Ãœlkenin durumu kötü, hükümet yatırım yapamıyor, yapabilse EreÄŸli’de çevre yolunu, hükümet konağını, emniyet binasını yapardı” dedi.

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı ve CHP Belediye BaÅŸkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezilerine Kestaneci Mahallesi’nde devam etti.

Muhtar Yücel Gökmen ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan BaÅŸkan Posbıyık, önemli açıklamalar yaptı. EreÄŸli’de iÅŸ bilmeyenlerin milleti kandırma politikası yürüttüğünü anlatan BaÅŸkan Posbıyık, ÅŸunları söyledi:

“EreÄŸli’ye aşığım. Bana oy veren, oy vermeyen, düşüncesi ne olursa olsun, o partiden, bu partiden benim için hiç önemli deÄŸil. Benim için EreÄŸli önemli.

Devlet yatırım yapamıyor, ülkenin durumu çok kötü. Dede torununa harçlık veremiyor. Ekonomik yönden batmış. Aç insanlar var. 10 bin liraya emekliler geçiniyor.  Devlet yatırım yapabilse Çevre yolunu yapardı. EreÄŸli’nin bir Emniyet binası yok, hükümet konağı yok. Devlet yatırım yapamazken bunlar çıkmış, ÅŸunu yapacağız, bunu yapacağız diyerek iÅŸi bilmeden milleti kandırmaya çalışıyorlar. Halkımız kanmıyor da yerse diye. Biri de Balı Platformu demiÅŸ, çizilen projeler Balı Mahallesi’ne komple istimlak etse sığmıyor. Balı’da yerin metrekaresi kaç para, burayı nasıl kamulaÅŸtıracaksınız. Devlet nasıl yatırım yapamıyorsa, belediyelerde tüzel kiÅŸiliklerde çok zor durumda. Bu kadar atmasyon olmaz, vatandaÅŸ yerse diye kandırmaya çalışıyorlar. Hükümetin durumu ortadayken belediyelerin durumu çok mu iyi. Hayır. Bir çok belediye işçisine maaÅŸ dahi ödeyemiyor. Biz tecrübemizle bu iÅŸi götürmeye çalışıyoruz. Devletten belediyelere gelen Ä°ller Bankası paraları hiç yükselmiyor hep aynı ama asgari ücret yükseldiÄŸi için bizde en düşük bir işçi maaşı 30 bin lira. Atmasyonla bu iÅŸler olmaz. Bak arkadaşım, meslektaşım Ä°brahim Sezer (AK Parti adayı). Atma Ä°brahim. Sen Mühendis adamsın. Potbaşı’nda bizim bir oyun dünyası var. Oraya 3 tane nikah, 2 tane düğün, konferans salonu falan yapacağız diyor. La orasının yarısı demirçeliÄŸin.  Yarısı hisseli arazi. Yarısı da imarda dereye gitmiÅŸ. Sen mühendis adamsın gel Halil abine sor. Bir paftaya bak birde mühendissin.  Çok anlamlı bir poster asmışsın 5 yıl boÅŸa geçmesin diye.  EÄŸer bu adamlar Belediye baÅŸkanı olursa 5 sene boÅŸa geçer.  Ä°brahim’in bir defa gelip benim yanımda staj görmesi lazım, belediye meclis üyeliÄŸi yapması lazım. Ä°brahim çok iyi bir çocuk. Ä°yi olmak yeterli deÄŸil. Yaratan herkesi iyi yaratıyor. Hepimizi iyi yarattı. Ama bazıları sonradan bozuluyor. Hüseyin Uysal kötü bir adamıydı? Hayır. Benimde doktorumdu. Ä°yi bir insan olmak belediye baÅŸkanlığında yeterli deÄŸil. Lider olmak lazım. Belediye BaÅŸkanı disiplinli, prensipli olması lazım. Belediye BaÅŸkanlarına yeÅŸil sahaları inÅŸaat sahası yapmak için kabadayı geçinenler silahın namlusunu gösterirler. Korkmaması lazım. 2014’den sonra gördük bunları. Hüseyin’in 5 kuruÅŸ menfaati yok ben kefilim. Bir çok yerden mahkemede ÅŸuanda. Etrafındakiler paraları yediler, malı götürdüler.  Sadece bununla kalınmadı, belediyede kalıcı hasarlar bıraktılar. Örnek, eÄŸer EreÄŸli’de bir kuraklık olursa Erdemir EreÄŸli’ye barajdan suyunu keseceÄŸini ve suyu enerji santraline getireceÄŸini  belirten protokolü imzaladılar. Hüseyin Uysal’ın ve Genel Müdür’ün imzası var. Yok edemedik. Bu ne demektir. Su insanın anayasal hakkıdır. Hiç kimse Erdemir para kazansın diye insanlar susuz kalsın diyemez. Belediyecilik öyle kolay deÄŸil.“

BaÅŸkan Posbıyık’a açıklamalarının ardından Kestaneci Mahallesi’nden sorumlu belediye meclis üyesi adayları Gönül Çelik ve Bayram Seçen tarafından çiçek takdim edildi.

 

"BİZ BU İŞİ TECRÜBE İLE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Posbıyık, Kestaneci`de konuştu, rakiplerine yüklendi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran1
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Tuğçe oduncu

15 Mart 2024 - 12:04

Gorende Cumhurbaşkanı olacak sanir. Altı üstü hava kirliliğinde liste başı pazar yerinde araba altı yere vuran bir ilcenin Bld baskaninolacaksin. hizmet edeceksin kendi işine bak. Sen ne yaptın 5;senede spor tesisi diye halı saha yaptın halısı yok.

Ereglili vatandas

14 Mart 2024 - 21:10

Sen ne yaptın son 5 yılda acaba.rnArtık tadında birakacaktin arkandan efsane başkan diyecektiler. Ama sende bastakiler gibi yapıştın oraya

Yorum Yazın

Canlı Radyo