Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Demirtaş: “Milletin kararına saygılıyız!”

DemirtaÅŸ: “Milletin kararına saygılıyız!”

CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, “Milletin kararına saygılıyız. Bazı arkadaÅŸlarımız evet diyecek. Onlar da vatansever. Hayır diyen de vatansever. Birisi evet dedi diye, birisi hayır dedi diye kızmamamız lazım. Herkesin bir görüşü, birikimi, tecrübesi var. Bizim Evet diyenin de, hayır diyenin de başımızın üstünde yeri var” dedi.

DemirtaÅŸ’ın 16 Nisan’da Anayasanın bazı maddelerinde deÄŸiÅŸiklik öngören deÄŸiÅŸikliÄŸin oylanacağı referandum çalışmaları kapsamında Karadeniz EreÄŸli’ye baÄŸlı DaÄŸlıca ve Yalnızçam köylerinde vatandaÅŸlarla bir araya geldiÄŸi bildirildi.

Milletvekili DemirtaÅŸ’a  köy ziyaretlerinde CHP EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Åžerif Sertan Ocakcı, CHP Eski Ä°lçe BaÅŸkanı Hayrettin Kartal, Parti yöneticileri Yıldıray Arslan, Hikmet Yılmaz, Sevdakar Aras, Baki ErdoÄŸan ve partili iÅŸadamı Suat Önder de eÅŸlik etti. DemirtaÅŸ ve CHP’liler, DaÄŸlıca ve Yalnızçam köylerinde kahvelerde bulunan vatandaÅŸlarla referandumda oylanacak deÄŸiÅŸiklik paketi konusunda bilgilendirmelerde bulundu, broşür dağıttı, vatandaÅŸların sorularını cevapladı.

“YÃœZ YILLIK BÄ°R REJÄ°M DEĞİŞİKLİĞİNÄ° KONUÅžUYORUZ”

CHP Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, vatandaÅŸlara hitap ederken yaptığı deÄŸiÅŸiklik paketinin geçmesi durumunda bir tek adam rejimi yaratılmak istendiÄŸini ifade ederek “Evet çıkarsa saraydaki kiÅŸi tek adam olacak. Sayın CumhurbaÅŸkanımızı kast etmiyoruz. Seçim 2019’da olacak. O zamana kadar kim öle kim kala. Ondan sonra da seçimler olacak. Elli yıllık, yüz yıllık bir rejim deÄŸiÅŸikliÄŸini konuÅŸuyoruz” dedi.

Demirtaş şöyle konuştu:

“Bu bir referandum. BaÅŸkanlık rejimi gelsin mi gelmesin mi? Konu bu. Hayır çıktığında CumhurbaÅŸkanımız ErdoÄŸan görevine devam edecek. Sayın Binali Yıldırım baÅŸbakanlığa devam edecek.

BaÅŸkanlık sistemi dünyada hangi ülkelerde baÅŸarılı olmuÅŸ bunu sorgulamak gerekir. Atatürk kurtuluÅŸ savaşından sonra cumhuriyeti kurdu. Ondan önce padiÅŸahlık vardı. Atatürk isteseydi o zaman baÅŸkanlık sistemini kurardı. Neden yapmadı? Çünkü parlamenter rejim dünyanın en ileri rejimi. Dünyada baÅŸkanlık sistemiyle baÅŸarılı olmuÅŸ bir ülke var. O da Amerika BirleÅŸik Devletleri. Onun dışındaki ülkelerin hepsi dünyanın en geri kalmış ülkeleri. Parlamenter rejimle yönetilen ülkeler ise dünyanın en geliÅŸmiÅŸ ülkeleri.”

“SURÄ°YELÄ°LER NEDEN PARLAMENTER REJÄ°M OLAN ÃœLKELERE KAÇIYOR?”

DemirtaÅŸ, Suriye’de iç savaÅŸtan kaçanların dillerini bildikleri, dinleri ortak Arap ülkeleri yerine, özgürlük ve demokrasinin yerleÅŸtiÄŸi parlamenter rejimle yönetilen ülkelere yönetildiÄŸi tespitinde bulundu.

DemirtaÅŸ “. Türkiye’de 3,5 milyon Suriyeli var. Kilis’te türklerden daha fazla Suriyeli var. Bunlar nereye kaçtı, Türkiye’ye kaçtı. Adam Türkiye’yi de beÄŸenmiyor. Varını yoÄŸunu satıyor. Libya’ya

Afganistan’a, Katar’a gitmiyor. Arap bunlar, Müslüman. Adam geliyor Türkiye’ye burayı beÄŸenmiyor. Yunanistan’a kaçıyor insan kaçakçılarına sürüyle para vererek. Orayı da beÄŸenmiyor. Yürüyerek Macaristan üzerinden Norveç’e gitmek istiyor. Adam arap, Müslüman, gittiÄŸi yer Hristiyan, Norveçli. Dil bilmez. Neden oraya gitmek istiyor, orada parlamenter rejim var, adalet var, refah var. Ben hiçbir Suriyelinin Libya’ya gitmek istediÄŸini görmedim” diye konuÅŸtu.

“BABAMA DAHÄ° VERMEM BU YETKÄ°YÄ°!”

Atatürk’ün kendisinin bile böyle bir yetkiyi vermediÄŸini, kurucu meclisin baÅŸkomutanlık görevini bile ÅŸarta baÄŸlı olarak verdiÄŸini anlatan DemirtaÅŸ, şöyle konuÅŸtu:

“Gazi meclis, Türkiye’nin dört bir yanından milletvekilleri gelmiÅŸ. Gazi meclise baÅŸkomutanlık yetkisi verilmiÅŸ. Gazi Meclis, Atatürk’e baÅŸkomutanlığı üç aylığına vermiÅŸ. Sakarya Savaşı’nı yap, görevi iade et demiÅŸler. Ama bu deÄŸiÅŸiklik geçerse bu yetki bir kiÅŸiye verilecek. Bu kastettiÄŸimiz sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan deÄŸil. Biz Tayyip ErdoÄŸan’ı sevene saygı duyuyoruz. Allah geçinden versin, CumhurbaÅŸkanımız rahmetli oldu diyelim. Onun yerine geçen kiÅŸiye bu kadar yetki verilir mi. Bir fren mekanizması olması lazım, bir denetleme olması lazım. Kim seçilirse padiÅŸahtan bile yetkili konuma gelecek. Kendi adıma konuÅŸuyorum, bizim genel

baÅŸkanımız Kemal KılıçdaroÄŸlu bile kazansa bu yetkiler verilsin istemem. Babama dahi vermem bu kadar yetkiyi.”

“MÄ°LLETÄ°N KARARINA SAYGILIYIZ!”

DemirtaÅŸ, “Muhtarımın ihtiyar heyeti var. Karar alırken heyeti topluyor, onların da görüşünü alıyor. Tek adam gibi davranamaz. Ama burada öyle deÄŸil. Bu yetkileri verdiÄŸimiz zaman bu kiÅŸi tek adam olacak, iki dudağından ne çıkarsa kanun olacak. Meclisin hiçbir etkisi kalmayacak” dedi.

CHP Milletvekili şöyle devam etti:

“Milletin kararına saygılıyız. Bazı arkadaÅŸlarımız evet diyecek. Onlar da vatansever. Hayır diyen de vatansever. Birisi evet dedi diye, birisi hayır dedi diye kızmamamız lazım. Herkesin bir görüşü, birikimi, tecrübesi var. Bizim Evet diyenin de , hayır diyenin de başımızın üstünde yeri var. Birbirimizi kırıp dökmeyelim.”

OCAKÇI VE KARTAL’DAN “HAYIRLI” MESAJLAR

Åžerif Sertan Ocakcı ülkenin bir referanduma gittiÄŸini belirterek, “buraya siyaset yapmaya gelmedik, sizlere verdiÄŸimiz broşürlerde neler alacak, neler kaybedeceÄŸiz bunlar konusunda bilgilendirme yapıyoruz. Bunu yaptığımızda evet mi, hayır mı diyeceÄŸinize kendiniz karar vereceksiniz. Esnafımız her geçen gün durumun daha kötüye gittiÄŸini söylüyor. Åžimdi referanduma gidiyoruz. Bu anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi bize bir ÅŸey kazandıracak mı? İçinde terörle ilgili bir ÅŸey var mı, iÅŸsizlikle ilgili bir ÅŸey var mı? Sadec e daha fazla yetki var. BaÅŸka da bir ÅŸey yok. 17 Nisan’da hayırlı bir sonuçla çıkmak niyetindeyiz” dedi.

Hayrettin Kartal, insanlık tarihinin hep daha iyiye, güzele doÄŸru ilerlediÄŸini, mutlakıyetten meÅŸrutiyete ve cumhuriyete geçildiÄŸini, böylece halkın egemenliÄŸinin tesis edildiÄŸini belirterek, “Devletin sacayakları olan yasama yürütme yargının ayrılığı esastır demokraside. Bunları birleÅŸtirmek istiyorlar. 80 milyonun kaderini tek kiÅŸiye baÄŸlamak mümkün deÄŸildir. Konu CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın ÅŸahsıyla ilgili deÄŸil, 16 Nisan’da sonuç ne olursa olsun görevine devam edecek. Bu nedenle biz sizlere uyarı görevimizi yapmak için aranızdayız” diye konuÅŸtu.

Ziyarette DaÄŸlıca Muhtarı Ä°brahim Aydın, DemirtaÅŸ ve CHP’lilerin ziyaretinden duyduÄŸu memnuniyeti dile getirerek teÅŸekkür etti.

YALNIZÇAM KÖYÜNE ZİYARET

DemirtaÅŸ ve CHP’liler daha sonra Yalnızçam köyüne ziyarette bulunarak, köy kahvesinde Muhtar Sabahattin Akkaya ve vatandaÅŸlarla referandum paketi, ekonomik durum ve Zonguldak’ın geldiÄŸi nokta konusunda görüş alışveriÅŸinde bulundu.

Sohbet havasında geçen ziyaretlere vatandaÅŸlar büyük ilgi gösterdi. Soruları tek tek yanıtlayan DemirtaÅŸ, Ankara’ya gelen tüm hemÅŸerilerinin sorunlarına imkanlar ölçüsünde destek olacağını belirtti.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo