Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TOPUKLU AYAKKABIYLA ARAÇ KULLANMAYIN

TOPUKLU AYAKKABIYLA ARAÇ KULLANMAYIN

Kırklareli Åžoförler ve Otomobilciler Odası BaÅŸkanı Ali Fuat Åžeker, kadınların araç kullanırken topuksuz ayakkabı tercih etmesi gerektiÄŸini söyledi. 

Åžeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araç kullanımında hakimiyetin ve dikkatin Ã¶nemli olduÄŸunu ifade etti. 

Sürücülerin araç kullanırken kazaya neden olabilecek unsurlardan kaçınması gerektiÄŸini belirten Åžeker, kazaların en çok hakimiyet kaybı, dikkatsizlik, tedbirsizlik ve aşırı hız sonucu meydana geldiÄŸini anlattı. 

Kadın sürücülerin topuklu ayakkabı ile araç kullanmasının sakıncalı olduÄŸunu, bunun pedal hakimiyetini azalttığını savunan Åžeker, şöyle devam etti: 

"Böyle durumlarda kazalar kaçınılmaz olur. Trafikte her geçen gün araç sayısı ve bununla birlikte bayan sürücüler de artıyor. Bayanların bir handikabı var o da ayakkabıdır. Yüksek topuklu ayakkabılarla araç kullanımı çok sakıncalı. Topuklar paspasa takılabilir, fren, gaz ya da debriyaj pedalı arasına sıkışabilir. Bayanlar araç kullanırken topuklu ayakkabı yerine düz taban ayakkabıları tercih etmeli. En azından araçlarında düz topuklu ayakkabı bulundurabilirler. Bu, hem kendi can güvenliÄŸi hem de karşı taraf açısından çok önemli." 

Araç kullanırken ayak bileklerinin rahat hareket etmesi gerektiÄŸini kaydeden Åžeker, "Topuklu ayakkabılarda pedallara basma mesafesini dengelemek oldukça zor. Araç kullanırken ayak topuÄŸunun yere basma mesafesi çok önemli. Topuk kısmı ne kadar çok basabiliyorsa ön kısım daha yukarıda olacak. Bu doÄŸrultuda bilek daha kolay hareket eder" ifadelerini kullandı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo