Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MARKA ŞEHİR YOLUNDA..

MARKA ÅžEHÄ°R YOLUNDA..

Murtaza Mahallesi Yukarı Beyçayırı Sokakta AVM inÅŸaatı olarak baÅŸlanılan bina, EreÄŸli’nin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak ÅŸekilde dizayn edilerek kısa sürede tamamlandı ve Eylül 2014 tarihinden itibaren Yeni Belediye Hizmet binası olarak hizmete açılmıştı.Halka hizmet verirken yaÅŸanan fiziki sorunların çözüldüğü, ayrı ayrı noktalara dağılmış belediye birimlerin aynı çatı altında toplandığı yeni Belediye Hizmet Binası, ’Marka ÅŸehir’ olma yolunda ’Katılımcı’, ’Åžeffaf’ ve ’Sorgulanabilir’ bir yönetim anlayışıyla da, EreÄŸli halkıyla bütünleÅŸti.

 

Kdz.EreÄŸli Belediyesinin kurumsal yayın organı ’Bülten’ isimli derginin son sayısında, Yeni Belediye Hizmet Binası hakkında bilgiler verildi. Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın yanı sıra, EreÄŸli Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Şükrü Kılıç ve EreÄŸli Fiziksel Engelliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°smail Åžentürk’ün görüşlerinin de yer aldığı haberde, AVM olarak yapılan binanın” Belediye Hizmet Binası”na çevrilmesinin önemli bir hamle olduÄŸuna vurgu yapıldı.

Ä°ÅžTE O HABER

“Devrim Bulvarı üzerinde bulunan ve ÅŸehrin yönetimine 50 yıldan fazla ev sahipliÄŸi yapmış 6 katlı Belediye Hizmet Binası, artık nüfusu 100 bini aÅŸan EreÄŸli’mizin ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiÅŸti.

Engelli ve yaÅŸlı vatandaÅŸlarımızın üst katlara çıkmakta zorlandığı belediyemizin eski binası, dar koridorlarıyla da hizmet talebinin karşılanamadığı bir durumda iken, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından göreve gelen BaÅŸkanımız Op. Dr.Hüseyin Uysal’ın , ’Marka ÅŸehir’ yolunda yapısal deÄŸiÅŸimlere imza attığı ilk hizmetlerinden biri oldu.  Belediye Eski hizmet binasının yakında yıkımına baÅŸlanarak, adını Fetih Çınarlarından alan yeni bir yapıyla ’Fetih Ticaret Merkezi’ olarak halkımızın hizmetinde olacak.

EREÄžLÄ°’YE YAKIÅžAN YENÄ° HÄ°ZMET BÄ°NASI..

Planlı ve projeli çalışmaları ile sadece yaÅŸanılan yılı deÄŸil, gelecek yıllarında alt ve üst yapıdaki sorunlarının çözümünde etkin bir misyon üstlenen Belediye BaÅŸkanımız Op. Dr.Hüseyin Uysal ve ekibi, Ä°nsan merkezli, hizmet odaklı, kaliteli, zamanında, etkin ve verimli hizmet sunma anlayışının bir ürünü olarak, EreÄŸli’ye yeni bir Belediye Hizmet Binası kazandırdı.

Murtaza Mahallesi Yukarı Beyçayırı Sokakta AVM inÅŸaatı olarak baÅŸlanılan bina, EreÄŸli’nin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak ÅŸekilde dizayn edilerek kısa sürede tamamlandı ve Eylül 2014 tarihinden itibaren Yeni Belediye Hizmet binası olarak hizmete açıldı.

HALKLA BÃœTÃœNLEÅžTÄ°.

 Halkımıza hizmet verirken yaÅŸanan fiziki sorunlarının çözüldüğü, ayrı ayrı noktalara dağılmış birimlerin aynı çatı altında toplandığı yeni Belediye Hizmet binamız, hizmete açıldığı günden bu yana ’Katılımcı’, ’Åžeffaf’ ve ’Sorgulanabilir’ bir yönetim anlayışıyla da, halkımızla bütünleÅŸti.

Belediyemiz bünyesindeki 19 Müdürlüğün bir arada toplandığı yeni hizmet binamızda, vatandaşlarımız hizmetlerini artık çok daha kolay alabiliyor, yürüyen merdivenleri ve asansörleriyle katlar arasını kolayca gezebiliyor, geniş ve ferah bir ortamda işlemlerini yaptırabiliyorlar.

UYSAL: EREÄžLÄ°’YE SEVDAMIZ VAR.

EreÄŸli halkının her ÅŸeyin en iyisini hak ettiÄŸini belirten Belediye BaÅŸkanımız Hüseyin Uysal, “Son 2 yılda 4 seçim geçirdik. Bu süreçte, siyasi çalışmaların yanında EreÄŸli’ye olan sevdamızın bir gereÄŸi olarak da, yenileÅŸmenin, geliÅŸimin içerisinde Türkiye’nin model ve marka ÅŸehri olma yolunda tüm planlamalarımızı yaptık. Yeni Belediye Hizmet binamızda bunlardan biri. Artık uzun yıllar, EreÄŸli’nin yeni bir belediye hizmet binasına ihtiyacı olmayacak. Yapacağımız yeni çevre düzenlemeleri ve pazaryeri rehabilitasyonundan sonra bu alan ciddi bir hareketliliÄŸe yol açacak. Kent Meydanı projemizde vücut bulduÄŸunda göreceksiniz ki, EreÄŸli’miz daha yaÅŸanabilir, nefes alan bir marka ÅŸehir olacak. Bizim bu ÅŸehire ve insanlarına sevdamız var. Her ÅŸeyin en iyisini hak ediyor ve biz bunun için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

 

HİZMET BİNASI İÇİN NE DEDİLER;

Şükrü KILIÇ / Muhtarlar Derneği Başkanı

Yeni Belediye Hizmet Binasını ilçemize kazandıran başta Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal olmak üzere, yöneticilerimizi kutluyorum.

Ereğli tarihinde uzun yıllar yeri olan eski bina artık ihtiyacı karşılamıyordu. Muhtar arkadaşlarımız, sorumlu olduğu mahallelerin ihtiyaçlarını ve sorunlarını çözmek için geldiklerinde, müdürlüklerin hepsi bir yerde olmadığı için diğer hizmet binalarını da dolaşmak zorunda kalıyorlardı.

Bu hem zaman kaybı, hem de koordinasyonda sıkıntıların yaşanmasına yol açmıştı.

Bu binanın hizmete girmesinde bizim açımızdan en fazla kolaylık, Belediyenin bütün müdürlüklerinin bir araya toplanması oldu.

Hangi müdürlükte bir işimiz olursa olsun, dolaşmadan aynı bina içinde karşılık bulabiliyoruz. Halkımız açısından da bir kolaylık oldu. Rahat bir mekan, asansörü kullanıp katları kolaylıkla gezebiliyorsunuz.

Ufak tefek eksiklikler olabilir ancak Yeni Hizmet Binasının EreÄŸli’mize yakıştığını düşünüyorum.

Ä°smail ÅžENTÃœRK  /Fiziksel Engelliler DerneÄŸi BaÅŸkanı

Karadeniz EreÄŸli Belediyesi’nin 135 yıllık tarihinde, bizler için çok önemli bir geliÅŸme yaÅŸandı. BaÅŸkanımız göreve geldiÄŸi ilk yıl 2014’de, kendisine Eski Belediyede ziyaret etmek istediÄŸimizde, makama çıkamadığımız için aÅŸağıya kapı giriÅŸine kadar indi. Yeni Hizmet binası açıldığında, kendisini ziyarete gittim. Hayatımda ilk defa ÅŸehrin Belediye BaÅŸkanını makamında ziyaret etmenin onurunu yaÅŸadım.

Bazılarına bu basit gibi gelebilir ancak, biz ve bizim gibi olanların dünyasında engellerin kaldırılmış olması çok büyük bir olay. Yeni Belediye binası bu açıdan çok iyi oldu. Yaşlılarımızda bir engelli sayılır. Onlar yürüyen merdivenlerinden, arkadaşlarımız da asansörlerinden faydalanarak istediğimiz kata çıkıp, rahatça bina içerisinde gezebiliyoruz.

Başkanımıza, önümüzdeki engelleri kaldırdığı için Fiziksel Engelliler Derneği olarak bir kez daha teşekkür ediyorum.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo