Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZİFTE YAPIŞMIŞTI!.

ZÄ°FTE YAPIÅžMIÅžTI!.

EreÄŸli’de yapıştığı ziftten, ölmek üzereyken itfaiye ekiplerince çıkarılan 2 aylık yavru köpek, üç veteriner hekimin özel çabasıyla yaÅŸama tutundu.

Ormanlı beldesi Kaymaklar köyü giriÅŸinde asfalt tankerinden sızan zifte yapışan yavru köpeÄŸi fark edenler durumu yetkililere bildirdi.

EreÄŸli Belediyesi itfaiye ekipleri bir saatlik çalışmayla yavru köpeÄŸi ziftten yaralı olarak çıkardı. Veteriner Ä°ÅŸleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezine götürülen köpeÄŸe üç veteriner hekim tarafından tedavi uygulandı. KöpeÄŸin tedavisi burada devam ediyor. 

EreÄŸli Belediyesi Veteriner Ä°ÅŸleri Müdürü Atilla Bulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yavru köpeÄŸin getirildiÄŸinde ölmek üzere olduÄŸunu belirtti. 

KöpeÄŸin vücudunun büyük bölümünün ziftle kaplı ve ayaklarının birbirine yapışık durumda olduÄŸunu anlatan Bulak, ÅŸÃ¶yle konuÅŸtu:

"Hayvan, aç ve susuz da kalmış. Yaklaşık 4 saat süren çalışmayla zift tabakasının büyük bir kısmı kimyasallarla söküldü, ardından yıkama yapıldı. Hareket edemeyen çene ve ayaklar normale döndürüldü. Serum ve vitamin takviyeleriyle yaşama tutunması sağlandı. 4 gün boyunca tüm imkanları adeta seferber ettik, özel bir odada sürekli kontrolümüz altında oldu."

Bulak, yavru köpeÄŸin vücudunun bazı bölümlerinin pansumanlı olduÄŸunu, kendi başına yeme-içme fonksiyonlarını yerine getirebildiÄŸini anlattı. KöpeÄŸin iyileÅŸmesinin zaman alabileceÄŸini ifade eden Bulak, "yaÅŸamaz" denilen köpeÄŸi hayata döndürdükleri için sevinçli olduklarını dile getirdi. 

 
ZÄ°FTE YAPIÅžMIÅžTI!.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo