Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

25 GÜNLÜK BEBEK İÇİN HAVALANDI

25 GÜNLÜK BEBEK İÇİN HAVALANDI

Zonguldak’ta 25 günlük bebek, kalp yetmezliÄŸi rahatsızlığı sonucu SaÄŸlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle Ä°stanbul’a sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, kentte 25 gün önce Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) SaÄŸlık Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi’nde prematüre dünyaya gelen erkek bebeÄŸin yapılan tahlillerinde kalp yetmezliÄŸi tanısı konuldu.

Ä°leri tetkik ve yoÄŸun bakım gerektiÄŸi için Ä°stanbul’a sevkine karar verilen bebek için SaÄŸlık Bakanlığından ambulans helikopter istendi.

Kentte helikopter pisti olmaması nedeniyle helikopterin Karaelmas Kemal Köksal Stadına inmesi kararlaÅŸtırıldı. SaÄŸlık ekiplerince stada getirilen bebek, ambulans helikopterle Ä°stanbul’daki özel bir hastaneye gönderildi.

Bu arada bebeÄŸin dedesi Muzaffer Sefercik, gazetecilere yaptığı açıklamada, torunu Yunus Emre Sefercik’in, 25 gün önce 6,5 aylık olarak dünyaya geldiÄŸini belirterek, "Hastanede yapılan tetkiklerinde kalp yetmezliÄŸi rahatsızlığı çıktı. Ä°leri tetkik ve yoÄŸun bakım gerektiÄŸi için Ä°stanbul’a sevkine karar verildi. Hatıra olsun diye cep telefonumla özçekim yaptım. Ben 61 yaşındayım ve o daha bebek. Rahatsızlığı geçer ve büyüdüğünde, ’Dedem de ambulansın başına gelmiÅŸ’ der. Sonra mezarımızın başında bir dua okur" diye konuÅŸtu. 

Bebek Yunus Emre Sefercik’in annesi Burcu Sefercik de oÄŸlunun kalbinde sorun olduÄŸunu ve Ä°stanbul’a sevk edildiÄŸini söyledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo