Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BARTU CAN CİNAYETİ !

BARTU CAN CÄ°NAYETÄ° !

İç mimar Bartu Can`ın cinayetinde Jandarma olayı çözdü. Zanlı gözaltına alındı.


10 Eylül 2023`de, Ereğli ilçesinde iç mimar Bartu Can`ın cinayetinde jandarma ekipleri bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Yapılan incelemenin ardından K.A. ile M.Ö.`nün cinayet şüphesiyle gözaltına aldığı öğrenildi.

 

Valilik Açıklaması şöyle

Zonguldak ili, Kdz.Ereğli ilçesi, D-010 karayolu üzerinde bulunan Yumurtakayalıkları mevkiine 09.09.2023 tarihinde arkadaşlarıyla kamp yapmak maksadıyla giden B.C. isimli şahsın cansız bedeni arkadaşları tarafından 10.09.2023 günü saat 08.30 sıralarında kamp alanının yaklaşık 50-60 metre ilerisinde bulunmuştur. Yapılan ilk incelemede şahsın ateşli silahla öldürüldüğü tespit edilmiştir. Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı tarafından söz konusu olayla ilgili olarak JASAT (Jandarma Dedektifleri), İstihbarat, Siber, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri emrinde görevli personelden oluşan çalışma grubu oluşturularak olayın aydınlatılması için gerekli çalışmalara başlanmıştır.

Meydana gelen olayla ilgili olarak yaklaşık (6) ay süren saha araştırması, (22.543) araca ait KGYSPTS, güvenlik kamerası incelemesi ve alınan tanık beyanlarından söz konusu cinayetin işlendiği bölgede olayın meydana geldiği saatlerde K.A. ve M.Ö. isimli şahısların alkol aldıkları tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda K.A. ve M.Ö. isimli şahıslar 04.03.2024 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmıştır.

 

Şüpheli ÅŸahıslarla yapılan görüşme ve alınan ifade beyanında, K.A. isimli ÅŸahıs M.Ö. ile birlikte alkol aldıkları esnada maktul B.C.’ın yanlarına geldiÄŸini, aralarında çıkan tartışma neticesinde K.A.nın yanında bulunan ruhsatsız tabanca ile ateÅŸ etmesi suretiyle B.C.’yi öldürdüğünü ve olayda kullandığı suç aleti olan tabancayı bölgede bulunan dereye attığını beyan ederek suçunu itiraf etmiÅŸtir.

Adli Makamlara sevk edilen M.Ö. Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakılmış, K.A. ise tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün5
gülücük2
kızgın1
hayran0
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo