Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Afrin Gazisi doğdu, ‘ölecek denen’ babasını kurtardı!

Afrin Gazisi doÄŸdu, ‘ölecek denen’ babasını kurtardı!

Afrin’de ki çatışmada omzundan yaralı kurtulup hayata döndü ve gazi oldu… Asker UÄŸur Günaydın, doÄŸduÄŸunda babasını hayata döndürmüştü. Peki neydi o olay; Ä°ÅžTE O DUYGULANDIRAN PAYLAÅžIM...


Türk Silahlı Kuvvetleri’nce Afrin’deki terör örgütlerine yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı sırasında, 8 MehmetçiÄŸimizin ÅŸehit olduÄŸu 13 askerimizin ise yaralandığı güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada, yaralı askerler arasında bulunan Karadeniz EreÄŸlili Astsubay ÃœstçavuÅŸ UÄŸur Günaydın’ın ile babası arasında olan bir durum duygulandırdı.
Bir hafta önce gittiÄŸi Afrin’ de teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan Gazi ÃœstçavuÅŸ Günaydın, giydiÄŸi çelek yelek sayesinde saldırıdan hafif yaralı kurtuldu. Babası Süleymanbeyler (Subaşı) Köyü eski Muhtarı Ä°smail Günaydın, gazimiz ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası Hatay’a hareket etti. Astsubay ÃœstçavuÅŸ Günaydın’ın 6 ay önce evlendiÄŸi ve eÅŸinin 3 aylık hamile olduÄŸu öğrenildi.
Selam gönderdi
Gazi asker, tedavi gördüğü hastane odasında sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, memleketine selam göndererek şunları kaydetti:
“Arayan soran herkese çok teÅŸekkür ediyorum. Telefonum yanımda deÄŸil ulaÅŸmak isteyen eÅŸimin numarasını arayabilir. Allah’a şükür durumum çok iyi. Cenabı Allah ÅŸehit olan kardeÅŸlerimin mekanını cennet eylesin. Ailelerine ve yakınlarına sabırlar versin. Yaralı olan kardeÅŸlerimin de Allah’tan ÅŸifalar istiyorum. Dualarınızı eksik etmeyin.”
Afrin Gazisi doÄŸduÄŸunda babası kansermiÅŸ… AÄŸlatan paylaşım…
Gazimizin akrabası Recep Günaydın, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Afrin Gazisi ile babası arasında yıllar önce geçen bir durumu aktardı. Binlerce kişinin okuduğu, onlarca kişinin kendi sayfasında paylaştığı o sözler ise şunlardı:
“Babası Ä°smail Günaydın 1990’lı yıllarda Süleyman Beyler Köyü muhtarlığına seçilir ve akabinde kanser olur. Durumu ümitsizdir. Tedavisi devam ederken bir oÄŸlu olur, hastalığına uÄŸur getirsin diye adını UÄŸur koyarlar. Öylede olur.
Babası UÄŸur’unu öyle çok sever ve baÄŸlanır ki adeta hastalığını unutur zaman içinde UÄŸur’un büyümesi hastalığının küçülmesine sebep olur. Bu illet hastalıktan kurtulmasına vesile olur UÄŸur. Bu hastalığa uÄŸurlu gelmiÅŸ ve bu hastalıktan babasını kurtarmıştır. Nede olsa bu hastalık ilaç deÄŸil moral sever.
Babası muhtarlık vazifesini bu ÅŸartlar altında 20 yıl devam ettirmiÅŸtir. GeçmiÅŸ olsun. UÄŸur doÄŸduÄŸunda evine ÅŸimdi ise vatanına uÄŸurlar getirdin. Silah arkadaÅŸların ÅŸehitlik mertebesine ererken sende gazilik ile ÅŸereflendin. Ä°yi ki doÄŸmuÅŸsun yeÄŸen. Åžehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil ÅŸifalar diliyorum.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün10
kızgın5
hayran1
gülücük0
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo