Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !

AYDIN BATTAL EREÄžLÄ° FM'Ä°N KONUÄžU OLDU !

Türkiye`nin konuştuğu muhtar adayı Ereğli FM`in canlı yayın konuğu oldu.


KırÅŸehir'de yaÅŸayan muhtar adayı Aydın Battal seçimi kaybedince baldızı ve bacanağı baÅŸta olmak üzere köylülerine kızmış, sitem dolu bir ÅŸiir yazmıştı. Yazdığı ÅŸiirle fenomen olan Battal, EreÄŸli FM’in canlı yayın konuÄŸu oldu.

EreÄŸli FM Yayın Müdürüm Arzu Tekin’in konuÄŸu olan Battal, “Seçimi deÄŸil yakın çevremi de kaybettim. Niye küstüler bilmiyorum. Öyle bir süreç yaÅŸadım ki , Müsait bir günde gidip kendimi mahkemeye vereceÄŸim.” dedi.

 

Kırşehir'in Akpınar ilçesine bağlı Aşağı Homurlu köyünde çobanlık yapan Aydın Battal, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde köyünden muhtar adayı oldu.300 haneli köyde Battal, 29 oy alarak 4 muhtar adayı arasında en az oy alarak sonuncu sırada yer aldı. Aydın Battal, kendisine akrabalarının da oy vermediğini ve istemediğini belirterek sitem dolu yazdığı ve seslendirdiği şiiri sosyal medyada gündem oldu. Sözleri, içtenliği ve şivesiyle gönüllerin muhtarı olan Aydın Battal'ın şansı döndü ve kapısını yapımcılar çalmaya başladı.

DOKTOR ÇALIŞAMAZSIN DEDİ

1975 KırÅŸehir Kaman doÄŸumlu olan ve kendini “Sıradan yurdun insanı. Emekçi, alnının teri ile çalışan çoban.” olarak tanıtan Aydın Battal , çapraz baÄŸ ameliyatı olduktan ve doktorunun artık çalışamazsın sözünün ardından  muhtar adayı olmaya karar verdiÄŸini ve sürecin sonunda sadece seçimi deÄŸil, sevdiklerini de kaybettiÄŸini söyledi.

KENDİMİ MAHKEMEYE VERECEĞİM

Seçim çalışmaları sürecinde, seçime 1 5 gün kala  insanların tavırlarından seçilemeyeceÄŸini anladığını söyleyen Battal,  “Seçimi deÄŸil yakın çevremi de kaybettim. Niye küstüler bilmiyorum. Ben sadece oy istedim. Baldızım, bacanağım tanıdıklarım tarafından hor görüldüm. Bu süreçte yaÅŸadıklarımı 1 saatte kaleme döktüm ve ÅŸiiri yazdım. Åžiir hayatın özetidir. Ben  kalemle dertleÅŸiyorum . Beni incittiler. Müsait bir günde gidip kendimi mahkemeye vereceÄŸim .”dedi.

GÖNÜL DAĞINDA ROL ALDI

Yazdığı ÅŸiirle fenomen olan Battal, TRT 1’de yayınlanan Gönül Dağı dizisinden teklif alarak bir bölümde rol aldı. Battal’ın rol aldığı bölüm  önümüzdeki günlerde yayınlanacak.

Aydın Battal'ın  ÅŸiiri

Okumda mı yayımda mı bilmiyorum. Saygıda kusur etmiyorum. Bende ne var, ben kör müyüm, görüyorum. Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni.

Çekil dedi bu yarışta kimin var? Kime içirecek çayın suyun var? Aklı kesse beni köyden de kovar. Akrabam, dostlarım istemedi ilk önce beni.

Ben köyüme kötü falan diyemem. Köyümü tek kalemde silemem. Mahallem, köylüm istemedi ilk önce beni.

Çoban dedi, muhtarlık yapamaz. Devlet deyip daireye varamaz. Enayi dedi, sağını solunu bulamaz. Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni.

Sanki rakiplerim uzay bilimci. Benim gibi aynı köylü bilinci. Varsın onlar olsun en baş birinci. Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni.

Acıyormuş bana fakir diye. Her yere gidemezsin topalsın diye. Beni fakir görme bu kibir niye? Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni.

Umudum tükendi hayalim bitti. Dünya, gücün Aydın'a yetti. Zaten izlemiyorum o film bitti. Mahallem köylüm istemedi ilk önce beni. Baldızım, bacanağım, Homurlu istemedi ilk önce beni.

 

AYDIN BATTAL EREÄžLÄ° FM'Ä°N KONUÄžU OLDU !

Türkiye`nin konuştuğu muhtar adayı Ereğli FM`in canlı yayın konuğu oldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo