Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞOK EDEN İFADE !

ÅžOK EDEN Ä°FADE !

Bartu Can cinayetinde flaş gelişme. Cenazesine katılmış.


EreÄŸli’de kamp alanında ölü bulunan iç mimar Bartu Can’ın (32) 178 gün sonra çözülen cinayetinde, olaya tanıklık eden M.Ö.’nün ertesi gün Can’ın cenazesine katıldığı ortaya çıktı. Ä°fadesinde olayı anlatmadığı için piÅŸman olduÄŸunu ve Can’ı tanımadığını söyleyen M.Ö. “Bartu’nun cenazesine katıldığım doÄŸrudur. Belediye nikâh memuru olmasından dolayı babasını tanıyordum.” dedi.

 

Olay, geçen yıl 10 Eylül'de, EreÄŸli ilçesi Yumurtalık Kayalıkları'nda meydana geldi. Bölgede arkadaÅŸlarıyla kamp yapan iç mimar Bartu Can, sabah saatlerinde hareketsiz halde bulundu. Can'ın arkadaÅŸları, 112 Acil ÇaÄŸrı Merkezi'nden yardım istedi. Ekipler, Can'ın hayatını kaybettiÄŸini belirledi. Otopside Can’ın çenesinin üstünde mermi giriÅŸine rastlanınca cinayet ihtimali üzerine soruÅŸturma baÅŸlatıldı. Olay gecesi, Can’ın yanında olabileceÄŸi deÄŸerlendirilen 6 kiÅŸi farklı tarihlerde gözaltına alınıp, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

 

Zonguldak Ä°l Jandarma Komutanlığı ekipleri, HTS kayıtları, plaka tanıma sistemindeki veriler, güvenlik kameraları ve bölgedeki fotokapanları inceledi. 22 bin 543 plakayı inceleyen jandarma, Kenan Alagöz ve M.Ö.’nün olay yerinde bulunduÄŸunu tespit ederek 2 kiÅŸiyi gözaltına aldı. Gözaltında Bartu Can’ı tanımadığını, otomobiline binince tartışmaya baÅŸladıklarını anlatan Kenan Alagöz, havaya ateÅŸ açtığını daha sonra indirirken 2’nci kez patladığını ve Can’ın vurulduÄŸunu söyledi. Kenan Alagöz çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken M.Ö. adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı. İç Mimar Bartu Can'ın cinayeti, olaydan 178 gün sonra aydınlatılmış oldu.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Alkole düşkün olduÄŸunu ve olay günü Kenan Alagöz ile içki içmek için gittiÄŸini anlatan M.Ö., “E.C. de oradaydı, alkol içtiÄŸimizi görünce bize uyuÅŸturucu sarıp verdi. Yanımıza baÅŸkaları da gelip gitti. 02.30 sıralarında alkolümüz kalmadığından çöpleri toplamak için otomobilden dışarı çıktım. O sırada kapının açılma sesini duydum ve bir erkeÄŸin araca bindiÄŸini gördüm. Åžahsı tanımadığım için korktum, ve ‘tövbe bismillah bu kim’ dedim. Bu sırada Kenan Alagöz ÅŸaÅŸkınlıkla indi ve peÅŸinden adını sonradan öğrendiÄŸim Bartu Can da indi. Ben aracın diÄŸer tarafına giderken 2 el silah sesi duydum. Can’ı yerde yatarken gördüm ve Kenan’a ‘ne yaptın abi sen’ diyerek serzeniÅŸte bulundum. Kenan bir süre donup kaldıktan sonra ‘hadi gidelim’ dedi. Giderken ‘sen dua et adam inÅŸallah ölmemiÅŸtir. Sen ne yaptın, adamı neresinden vurdun’ diye sordum. Cevap vermedi.” dedi.

‘SENÄ°N NUMARANI DAHÄ° SÄ°LDÄ°M’ DEMÄ°Åž

Bu zamana kadar olayı anlatmadığı için piÅŸman olduÄŸunu söyleyen M.Ö., “Sabaha kadar uyuyamadım. Kenan ile buluÅŸtuk onun da titrediÄŸini ve korktuÄŸunu gördüm. Bana ‘ben de ne olduÄŸunu bilmiyorum’ dedi. Daha sonra kendisiyle görüşmedik. En son 1 Mart’ta kendisini arayıp ‘nerdesin, ne yapıyorsun? Ne yapmayı düşünüyorsun’ diye sordum. Bana ‘Cumaya gidiyorum. Ben senin numaranı dahi sildim.’ diyerek cevap verdi. Telefonu kapatıp normal hayatıma devam ettim. Son konuÅŸmadan sonra başııza gelen olaydan dolayı piÅŸmanlık duydum ve bildiklerimi anlatmak üzere jandarmaya geldim.” diye konuÅŸtu.

‘BABASINI TANIYORDUM’

Savcılıkta verdiÄŸi ifadede Kenan Alagöz’ü, teslim olması için ikna etmeye çalıştığını belirten M.Ö. anlatmadığı için piÅŸman olduÄŸunu söyledi. Bartu Can’ı önceden tanımadığını öne süren M.Ö., “Bartu’nun cenazesine katıldığım doÄŸrudur. Ben ÅŸahsın babasını belediyede nikah memuru olması sebebiyle tanıyordum. Cenazeye katılma sebebim de budur. Ben Bartu’yu yerde yatarken gördüğümde Kenan ile arasında 2-3 metre mesafe vardı. AteÅŸ ettiÄŸini görmedim ama elinde silah olduÄŸunu net ÅŸekilde gördüm.” ifadelerini kullandı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo