Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DEV PROJEYE START VERİLDİ

DEV PROJEYE START VERÄ°LDÄ°

Kdz. EreÄŸli Belediyesi, belediye sınırları içinde yer alan Gülüç Irmağı’nın ıslahı ve Hamzafakıhlı ile Bölücek’i birbirine baÄŸlayacak köprü yapımı için startı verdi.Belediye tarafından Bülent Ecevit Ãœniversitesi’ne (BEÃœ) yaptırılan ve projeye altlık oluÅŸturacak batimetrik harita çalışması baÅŸladı. Gülüç Irmağı’nın ıslahı ve Hamzafakıhlı ile Bölücek’i birbirine baÄŸlayacak köprü yapım projesi ile  hem Hamzafakıhlı,Topçalı ve Bölücek deki taÅŸkınların önüne geçilecek, hem de 10 köye ulaşım mesafesi ortalama 8 kilometre kısalacak.

 

Kdz. Ereğli Belediyesi sınırları içinde yer alan Gülüç Irmağının ıslahı ve Köprü Projesi öncesi batimetrik harita çalışmasını başlattı.

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal belediye tarafından, Bülent Ecevit Ãœniversitesi Geomatik MühendisliÄŸi Bölümü’ne yaptırılan ve Yard.Doç.Serkan KarakuÅŸ, Yard.Doç. Sedar Görmüş, AraÅŸtırma Görevlisi Gökhan Gürbüz ve Volkan Akgül tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

2 gün sürmesi beklenen ve  suyun taban hareketleri ve derinliÄŸini ölçecek batimetrik harita çalışması hakkında BaÅŸkan Uysal’ı bilgilendiren Yard.Doç.Serkan KarakuÅŸ,gerekli personel ve ekipmanla çalışmalara sabah saatlerinde baÅŸladıklarını ve yarın söz konusu çalışmayı tamamlayacaklarını söyledi.                                                        

Devlet Su Ä°ÅŸleri(DSÄ°) tarafından yapılacak ve 28 milyon lira ödeneÄŸi olan proje öncesi ve sırasında belediyenin her türlü sorumluluÄŸunu yerine getireceÄŸini belirten BaÅŸkan Uysal, “Bu kapsamda Bülent Ecevit Ãœniversitesi’ne projeye altlık oluÅŸturacak batimetrik harita çalışması yaptırıyoruz. Suyun tavan profilinin tespiti sonrası haritaya göre DSÄ° proje hazırlayacak.

Gülüç Irmağının ıslahı ve Hamzafakıhlı ile Bölücek’i birbirine baÄŸlayacak köprü yapım projesi son derece önemli bu proje bittiÄŸinde ırmak tabanı beton olacak ve Gülüç ırmağı daha temiz akacak ve olası taÅŸkınların önüne geçilecek hem de Hamzafakıhlı, Topçalı Bölücek ve bu civardaki 10 köye ulaşım mesafesi ortalama 8 kilometre kısalacak. “dedi.

Uysal’a incelemeleri sırasında Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Ä°brahim Cöbek ile Su ve Kanalizasyon Ä°ÅŸleri Müdürü Deniz Koca’da eÅŸlik etti.

DEV PROJEYE START VERÄ°LDÄ°

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo