Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Zonguldak’ta farkındalık için yürüdüler

Zonguldak’ta farkındalık için yürüdüler

Zonguldak’ta, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında yürüyüş düzenlendi. 
Karaelmas Otizmli Bireyler YardımlaÅŸma ve Dayanışma DerneÄŸi’nce gerçekleÅŸtirilen yürüyüşe otizmli çocuklar ve aileleri ile eÄŸitimciler katıldı. Madenci Anıtı’nda toplanan yaklaşık 200 kiÅŸi, GazipaÅŸa Caddesi’nden valilik önüne kadar yürüdü.
’Farklı ama eksik deÄŸil’, ’Hadi bir adım da benimle sen at’, ’Hayatı paylaÅŸmak için engel yok’, ’Otizm eylem planı için harekete geç’ yazılı dövizler taşıyan çocuklar ve ailelerine, Zonguldak Vosvos Kulübü üyeleri de balon ve bayraklarla süsledikleri ’vosvos’larıyla destek oldu.
Valilik önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan dernek baÅŸkanı Salim Tan, “Otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artmaktadır. 1985 yılında her 2 bin 500 çocuktan birine konan otizm tanısı, 2001 yılında 250, 2013 yılında ise 88 çocuktan birine denk gelirken günümüzde doÄŸan her 68 çocuktan biri otizmli olarak dünyaya gelmektedir. Otizmin erkek çocuklarındaki yaygınlığı, kızlara göre 4 kat fazladır. Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi ise erken tanı ve yoÄŸun sürekli özel eÄŸitimdir. Erken tanı ve ardından gelecek haftada en az 20 saat özel eÄŸitimle otizmli çocukların hayatlarında büyük fark oluÅŸturmak, saÄŸlıklı geliÅŸim gösteren akranları ile birlikte aynı okulda okuyacak seviyeye getirmek mümkün olabilmektir” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Basın açıklamasının ardından kalabalık dağıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo