13 o C Kdz. Ereğli

ZONGULDAK’TA ADALET ÇADIRI KURULACAK

Siyaset 6 yıl 10 ay 15 gün 8 saat 35 dakika önce 965

Haberi Paylaşın

ZONGULDAK

CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun hakkında tutuklama kararının ardından başlatılan yürüyüş sonrası, Zonguldak’ta da yürüyüş yaparak adalet çadırı kuracaklarını bildirdi.
Altun, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe destek vereceklerini açıkladı.
Zonguldak’ta kuracakları adalet çadırında dönüşümlü nöbet tutacaklarını Anlatan Altun, şöyle dedi:
HERKESE EŞİT HUKUK
"Gazeteci ve milletvekili olan Enis Berberoğlu dün ispat edilemeyen bir suçtan dolayı önce müebbet sonra 25 sene mahkum edildi. Tabi bu ülkede son 10 yılda çok değişik gelişmeler var bunlarda Kumpas, Balyoz, Ergenekon, Oda TV gibi bakıldığında dış güçler ve iş güçler vasıtası ile kumpaslar kurularak yıllarca hapiste yatan ve aradan 5-6 yıl geçince pardon denilen bir ortamdayız. Bunları yıllarca hapiste yatıranlar ya yurt dışına kaçırılıyor ya da sonra bunlar hapse atılıyor.
Son olarak bir senaryo daha oynanıyor buna göre laik parlamenter demokratik sistemin savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin üstüne iniyor. Bu anlamda da bir milletvekilimiz hapse atılıyor. Biz Cumhuriyet halk partisi olarak anayasa ile idare edilen bir ülkede Anayasa çerçevesinde hazırlanan kanunların herkese eşit işlemesini, kimsenin suç işleme yetkisi olmadığını savunan bir partiyiz.
İlçe başkanı arkadaşlarımla bir araya geldik, cumartesi günü Genel Başkanımızın bulunduğu yeri ilçe başkanlarımız ile ziyaret edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de Yeniçağ ya da Düzce’ye geldiğinde de zaten bunun takvimi belli bütün Zonguldak, Bartın, Karabük birleşip geniş kapsamlı bir program yaptık. Genel Başkanımızı orada karşılayıp destek vereceğiz. Bundan sonraki süreçte Zonguldak’ta yürüyüş yapıp adalet çadırı diye bir çadır kurmayı düşünüyoruz bu çadırda gençlik örgütlerimiz ve biz dönüşümlü nöbet tutacağız."

Toplantıya CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı’da katıldı.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 15 saat 48 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
4 gün 11 saat 5 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 10 saat 39 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 8 saat 18 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 4 saat 54 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 15 saat 22 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
9 saat 29 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 9 saat 10 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !