Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Zonguldak’ta 1 Mayıs

Zonguldak’ta 1 Mayıs

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, EmeÄŸin BaÅŸkenti Zonguldak’ta büyük bir katılım ve coÅŸkuyla kutlandı. 
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S) öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs Yürüyüş ve Mitingi’ne işçi ve memur sendikaları, TMMOB, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluÅŸları, siyasi partiler, öğrenci, gençlik ve taraftar grupları katıldı. 
1 Mayıs Yürüyüşü ile mitingine Zonguldak Milletvekilleri Ãœnal DemirtaÅŸ ve Deniz Yavuzyılmaz ile belediye baÅŸkanları, GMÄ°S’in eski genel merkez yöneticileri ve siyasetçiler de katıldı. GMÄ°S’e baÄŸlı Karadon, Kozlu, Ãœzülmez, Armutçuk, MTA ve Merkez Servisleri Åžubeleri toplanma alanı olan Ä°stasyon Caddesi’ne kortejler oluÅŸturarak geldi. 
Gruplar, “Maden işçisi demokrasi bekçisi”, “Geliyor geliyor madenciler geliyor”, “Madenler bizimdir bizim kalacak” sloganları attılar. Ä°stasyon Caddesi’nde toplanan binlerce katılımcı, buradan Madenci Anıtı’na yürüdü. 
GMÄ°S Genel BaÅŸkanı Hakan YeÅŸil ÅŸunları söyledi: 
“83 yıllık kıdem tazminatımıza göz koyuyorlar. Kıdem Tazminatı bizim iÅŸ güvencemizdir. Ailemizin, çoluk-çocuÄŸumuzun, geleceÄŸimizin güvencesidir. 
Kızımızın gelinliÄŸi, oÄŸlumuzun damatlığıdır. Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir dedik, Kıdem tazminatı işçi sınıfının vazgeçilmezidir dedik. Kıdem Tazminatımıza dokunulduÄŸu an, üst örgütümüz TÃœRK-Ä°Åž’in Genel Kurul Kararına uyacağımızı ve cevabımızın “grev” olacağını bir kez daha buradan ilan ediyoruz. 
Kıdem Tazminatı, örgütlü, örgütsüz herkesin hakkıdır ve alamayanlar için mevcut yasada yapılacak küçük bir deÄŸiÅŸiklik yeterlidir. Bunun için, fon kurmak gibi baÅŸka hesaplar içine girilmemelidir. Bireysel EmekliliÄŸi zorunlu hale getirmek istiyorlar. Zorla tasarruf olmaz. Asgari ücretli çalışanın tasarrufu mu olur? Ä°mkanı olan zaten tasarrufunu yapıyor. Bu tasarruf deÄŸil, zorunlu vergi getirmektir. Biz zorla maaÅŸlarımızdan kesinti yapılmasını istemiyoruz. Biz yeni bir fon rezaleti yaÅŸamak istemiyoruz. Krizin çözümü; Kıdem Tazminatı Fonu, Zorunlu Bireysel Emeklilik ve halka yeni vergiler dayatmak deÄŸildir. 
Krizin çözümü, üretmek, üretim ekonomisini savunmak, yerli kaynaklarımızı deÄŸerlendirmektir. 
Krizin çözümü; istihdam oluÅŸturmaktır. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak; 1980, özellikle 1990 yılından bu yana uyarılarda bulunuyoruz. Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu küçülürken, bazı ocaklarımızı kapatma adımları atılırken, Kardemir, Erdemir üzerine hesaplar yapılırken ve özelleÅŸtirmeler zorla hayata geçirilirken hep üretim ekonomisini savunduk.” 
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Åžube BaÅŸkanı ErdoÄŸan Kaymakçı ise konuÅŸmasında hakların her geçen gün daha da sınırlandığını, emek karşıtı politikaların yürürlüğe sokulduÄŸunu belirterek, “Biz dünyanın ve ülkenin tüm güzelliklerini ortaya çıkaran en yüce deÄŸerin emeÄŸin sahipleriyiz. Umutluyuz, çünkü biz işçisi, memuru, emekçisi, iÅŸsizi, emeklisiyle çoÄŸunluÄŸuz, halkız” dedi. 
KonuÅŸmaların ardından sanatçı Ä°lkay Akkaya bir konser verdi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo